Bolig

Kjøpesenteraktør bygger boliger for første gang

For en drøy uke siden satte Scala Eiendom spaden i jorda på et kombiprosjekt i Nesodden.

TANGEN: Scala Eiendom utvider nå med mer handel og 44 leiligheter på tangen Senter. Ill: Scala Eiendom
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Tangen Senter har vært handelssenteret i Nesodden kommune siden 1960-tallet. Scala kjøpte det i 2015 og har siden sett et godt utviklingspotensial. Det er bakgrunnen for at de nå utvider det med det største bolig- og handelsprosjektet her på mange år. At Scala gjør et boligprosjekt på egenhånd er helt nytt, men selskapet mener at de med sin in-house kompetanse nå kan kjøre slike prosjekter selv.

– Vi bygger på det som var en parkeringsplass. Her blir det garasjekjeller, handel på grunnplanet og leiligheter i fire etasjer over. Allerede nå har vi solgt 32 av 44 leiligheter noe vi er veldig godt fornøyd med. Vi regner med at alle er solgt når vi er ferdig med byggingen, sier eiendomssjef Matz Ruud på Tangen Senter.

Prosjektet skal etter planen være ferdigstilt høsten 2020. Entreprisen er på godt over 100 millioner kroner.

– Det blir en solid investering. Med 1500 kvadratmeter nye handelsarealer vil vi også tilby konsepter som ikke finnes på Tangen Senter og Nesodden fra før av. Vi har sett på mange konsepter og ønsker oss blant annet mer innen klær og servering, påpeker Ruud.

Boligkjøperne er stort sett lokale folk som flytter fra eneboliger, men også innflyttere som gjerne har en tilknytning til Nesodden.

– Leiligheter har tradisjonelt vært litt mangelvare sentralt på Nesodden, men dette er i ferd med å snu. Norgesgruppen bygde 35 leiligheter her i 2010, som gikk raskt unna. Og vi vet det foreligger andre prosjekter, om enn ikke så store som vårt, påpeker han.

Entreprenør og arkitekt er henholdsvis Betonmast Hære og Nuno Arkitekter.

Nasjonalromantikken blomstrer på taket
Aktuelt
Skal bygge kontorbygg i Nydalen
Utvikling
Konverterer kontorer til leiligheter
Utvikling
Sommersatsing styrker eiendomsprisene
Aktuelt
Nytt fond jakter halvannen milliard
Aktuelt
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Kvitter seg med ferdig dekket bord
Utvikling
Bøhler og Hagen dropper boliger
Utvikling
Syndikeringsaktør tjente 44 mill. (+)
Analyse
Kjøpte utleieboliger – skal pusse opp og selge (+)
Transaksjoner