Utvikling

Internasjonal interesse for Paradis

Fire kontorer er invitert til arkitektkonkurransen for å tegne den nye bydelen.

PARADIS: Nicolay Schreuder (Bane Nor Eiendom), Alfred Ydstebø (Base Gruppen), Torstein Storækre (FP Eiendom) og Anders Hannevik (Aker BP) skal utvikle en ny bydel på Paradis i Stavanger. Foto: Base Gruppen
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I november ble det kjent at Bane Nor Eiendom, FP Eiendom (Aker) og Base Property går sammen om å bygge en ny bydel på Paradis i Stavanger. Her skal det blant annet bli 1000 boliger og 10.000 arbeidsplasser. Planene omfatter utvikling av cirka 250.000 kvadratmeter, med hovedvekt på kontorarbeidsplasser, men også hotell, bolig og andre nærings- og serviceformål. Området dekker rundt 70 mål. Startskuddet for konkurransen gikk 7. januar der de fire kontorene var til stede på et oppstartsmøte, og så på befaring på utbyggingsområdet.

De arkitektkontorene er danske Schmidt Hammer Lassen Architects, svenske Gert Wingårdh, Ghilardi+Hellesten Arkitekter sammen med EM2N, og A-lab fra Oslo.

– Disse kontorene innehar både den faglige kompetansen, erfaringen og størrelsen til å håndtere prosjekter med sånne volumer, sier regiondirektør Nicolay Schreuder i Bane Nor Eiendom i en pressemelding.

Det danske arkitektkontoret står bak prosjekter over hele verden, alt fra hovedbiblioteket i Halifax, Canada, til den internasjonale straffedomstolen i Haag og Wenzhou-Kean universitetet i Kina. Gert Wingårdh er kontoret som har levert tegningene til Røkkes monstertårn Big Blue på Fornebu, de står også bak Water Tower i Helsingborg. De norske arkitektene står bak blant annet Delta i Barcelona og Ajman rådhus i De forente arabiske emirater.

I forbindelse med arkitektkonkurransen er det også igangsatt en prosess som skal involvere naboer, skoler, idrettslag og organisasjoner i nærområdet. Prosjektleder Andreas Poulsson i Base Property sier det vil bli invitert til workshop 23. januar for å komme med innspill direkte til arkitektkontorene.

– Vi har tro på at en slik prosess vil tilføre prosjektet ytterligere kvaliteter og bidra til å tilpasse prosjektet omgivelsene, påpeker han.

Juryen i arkitektkonkurransen består av:
Alexandria Algard, Alexandria Algard Architects.
Adnan Harambasic, Saaha.
Torstein Storækre, FP Eiendom.
Nicolay Schreuder, Bane NOR Eiendom.
Alfred Ydstebø, Base Property.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Se alle Pluss-saker
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling
Kan kjøpe for milliarder, men venter på godbitene
Transaksjoner
Byutvikling verdt milliarder
Bolig
Her kan det bli 116 nye studentboliger (+)
Bolig