Utvikling

Internasjonal interesse for Paradis

Fire kontorer er invitert til arkitektkonkurransen for å tegne den nye bydelen.

PARADIS: Nicolay Schreuder (Bane Nor Eiendom), Alfred Ydstebø (Base Gruppen), Torstein Storækre (FP Eiendom) og Anders Hannevik (Aker BP) skal utvikle en ny bydel på Paradis i Stavanger. Foto: Base Gruppen
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I november ble det kjent at Bane Nor Eiendom, FP Eiendom (Aker) og Base Property går sammen om å bygge en ny bydel på Paradis i Stavanger. Her skal det blant annet bli 1000 boliger og 10.000 arbeidsplasser. Planene omfatter utvikling av cirka 250.000 kvadratmeter, med hovedvekt på kontorarbeidsplasser, men også hotell, bolig og andre nærings- og serviceformål. Området dekker rundt 70 mål. Startskuddet for konkurransen gikk 7. januar der de fire kontorene var til stede på et oppstartsmøte, og så på befaring på utbyggingsområdet.

De arkitektkontorene er danske Schmidt Hammer Lassen Architects, svenske Gert Wingårdh, Ghilardi+Hellesten Arkitekter sammen med EM2N, og A-lab fra Oslo.

– Disse kontorene innehar både den faglige kompetansen, erfaringen og størrelsen til å håndtere prosjekter med sånne volumer, sier regiondirektør Nicolay Schreuder i Bane Nor Eiendom i en pressemelding.

Det danske arkitektkontoret står bak prosjekter over hele verden, alt fra hovedbiblioteket i Halifax, Canada, til den internasjonale straffedomstolen i Haag og Wenzhou-Kean universitetet i Kina. Gert Wingårdh er kontoret som har levert tegningene til Røkkes monstertårn Big Blue på Fornebu, de står også bak Water Tower i Helsingborg. De norske arkitektene står bak blant annet Delta i Barcelona og Ajman rådhus i De forente arabiske emirater.

I forbindelse med arkitektkonkurransen er det også igangsatt en prosess som skal involvere naboer, skoler, idrettslag og organisasjoner i nærområdet. Prosjektleder Andreas Poulsson i Base Property sier det vil bli invitert til workshop 23. januar for å komme med innspill direkte til arkitektkontorene.

– Vi har tro på at en slik prosess vil tilføre prosjektet ytterligere kvaliteter og bidra til å tilpasse prosjektet omgivelsene, påpeker han.

Juryen i arkitektkonkurransen består av:
Alexandria Algard, Alexandria Algard Architects.
Adnan Harambasic, Saaha.
Torstein Storækre, FP Eiendom.
Nicolay Schreuder, Bane NOR Eiendom.
Alfred Ydstebø, Base Property.

Nasjonalromantikken blomstrer på taket
Aktuelt
Kan bygge 8300 boliger
Bolig
Bygger 8.500 kvadratmeter i seks etasjer
Bolig
Dobler antall leiligheter i kommunen
Bolig
Sommersatsing styrker eiendomsprisene
Aktuelt
Oppdaterte eiendomsnyheter hver morgen kl 07.05 Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Nytt fond jakter halvannen milliard
Aktuelt
Bøhler og Hagen dropper boliger
Utvikling
Syndikeringsaktør tjente 44 mill. (+)
Analyse
Kjøpte utleieboliger – skal pusse opp og selge (+)
Transaksjoner