Nyheter

Luksusbutikk får nei til flagg

Byantikvaren anser dette flagget som uheldig for fasaden, og fraråder tiltaket.

Byantikvaren mener det er uklart om det tidligere har hengt et flagg på fasaden av Stortingsgata 14. (Fotomontasje: Hammer Arkitekter)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I oktober sendte Ferner Jacobsen Aktieselskap søknad om montering av et flagg på fasaden i Stortingsgata 14. Flaggets størrelse er 1,25×1,85 meter.

Byantikvaren uttaler imidlertid at det ikke tidligere har hengt et flagg på fasaden av Stortingsgata 14 med den ønskede plasseringen. Når det gjelder nabogårdens to flagg, er disse knyttet til gårdens langvarige funksjon som teater.

– Det ønskede flagget er plassert på en kvaderpusset del av fasaden, mellom de eksisterende virksomhetsskiltene. Byantikvaren anser tiltaket som uheldig for fasaden, og fraråder tiltaket. Et eldre foto av gården viser muligens en flaggstang plassert i tredje etasje, men dette er uklart. Dersom Byantikvaren ikke skal motsette seg et flagg, må vi se en grundig undersøkelse av dette som grunnlag for en eventuell reetablering av flaggstang, uttalte Byantikvaren.

Plan- og bygningsetaten (PBE) ser ingen særlige grunner til å gi dispensasjon fra Skilt- og reklameplanen for det nevnte tiltaket.

Hammer Arkitekter, som er ansvarlig søker for tiltaket i Stortingsgata 14, har i ettertid sendt inn fotodokumentasjon til PBE «som bekrefter at bygningen har hatt flaggstang på sin fasade».

– Som det fremgår av bildedokumentasjonen, ser tidligere flaggstang ut til å ha hatt en noe annen plassering enn hva som er omsøkt, da flaggstangen opprinnelig var plassert nederst på bygningens tredje etasje og ikke i midten av andre etasje (ca. 1,5 meters differanse). Ansvarlig søker mener likevel at innsendte (udaterte) bilder viser at oppføringen av flaggstangen vil kunne anses som en reetablering av tidligere fasadeuttrykk. I tillegg viser de innsendte bildene at det er tradisjon for flaggstenger på fasadene i Stortingsgata, skriver arkitektselskapet.

I tillegg påpeker Hammer Arkitekter at «så og si samtlige fasader i Karl Johansgate på den andre siden av Spikersuppa har flaggstenger på sine fasader».

Ferner Jacobsen ble etablert i 1916, og har stort utvalg av eksklusive merkevarer. Målet er å være en av de ledende høyprofilerte motehusene for menn og kvinner i Skandinavia.

– Vi har vært med på en utrolig reise i moteverdenens trender og utvikling. Dette har vært en avgjørende faktor for at vi i dag besitter den kunnskapen som trengs for at våre kunder skal få den ultimate veiledningen for deres personlige stil, skriver Ferner Jacobsen på hjemmesiden.

Sterkt fra Solon Eiendom
Aktuelt
Stordalen vil bygge 17 etasjer på kaia
Utvikling
Utradisjonelle aktører inn i kjøpesentrene
Play
Usbl kjøpte på Frysja (+)
Transaksjoner
Vika Project Finance kjøpte i Asker
Transaksjoner
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Ikke realistisk med høysikkerhetsfengsel på Bredtvet (+)
Utvikling
Solgte 70 prosent umiddelbart (+)
Bolig
Fastlåst om infrastruktur-modeller for mva
Juss
Investorene vil kjøpe mer eiendom
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.