Nyheter

Forlenger med ti år på Forus

Nylig ble det kjent at Aibel forlenger leieavtalen i Vestre Svanholmen 14. Nå har Seabrokers Eiendom, en av deltakerne i Forus-samarbeidet, også forlenget med Eni Norge i Vestre Svanholmen 12. Avtalen har en varighet på ti år og omfatter hele byggets areal på 13.000 kvm.

NYE AVTALER: Vestre Svanholmen 12 og 14 på Forus.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Seabrokers Eiendom er blant de største eiendomsaktørene på Forus og en av deltakerne i Forus-samarbeidet. Selskapet er blant annet utvikler og eier av mange ikoniske eiendommer ved golfbanen sentralt på Forus. Vestre Svanholmen 12 ble skreddersydd for Eni Norges hovedkontor da Seabrokers Eiendom reiste det i 2007.

Les også: Nye leieavtaler å Forus

– Vestre Svanholmen 12 fremstår fremdeles som et av de mest moderne byggene på Forus. Med italienske interiørdetaljer og en flott kantine håper vi at bygget, med sitt høyteknologiske kommunikasjonsutstyr og miljøvennlige standard, skal gi grobunn for fortsatt suksess for det italienske oljeselskapet, dets kunder og mange ansatte, sier Rolf Aarthun, kontraktsansvarlig i Seabrokers Eiendom.

Kontrakten med Eni Norge overtar direkte når eksisterende leieavtale utløper i februar 2017.

I mai ble det kjent at Seabrokers Eiendom forlenget leieavtalen med Aibel i nabobygget Vestre Svanholmen 14. Den har en varighet på fem år med ytterligere opsjoner og omfatter tre av byggets seks etasjer. Vestre Svanholmen 14 var det første av Seabrokers-byggene langs golfbanen, og Aibel har hatt det som hovedkvarter siden det stod ferdig i 2006.

Les også: SpareBank1 Gruppen til Golf Tower på Forus

Forus-samarbeidet driver langsiktig omdømmebygging av området som landets viktigste næringsområde. I tillegg til Seabrokers Eiendom består samarbeidet av DNB Næringseiendom, FORTIN AS, Forus Parkering AS, 2020park, Høgevoll, NCC Property Development, Base Property, Kanalsletta Utvikling, Tjelta Eiendom, Tvedtsenteret, Norwegian Property, Forus Næringspark, IKM Eiendom, Trallfa Eiendom og Brødrene Kverneland Eiendom.

Sammen representerer deltakerne eksisterende og planlagte næringseiendommer på ca 1,2 millioner kvm på Forus.

Eiendomsarving gir gass (+)
Analyse
Bygger helsehus oppå parkeringshuset
Utvikling
Plutselig stoppet salget (+)
Bolig
Signerte avtale om Sundebygget
Utvikling
Ny byrådserklæring: Dette betyr det for bolig- og byutvikling
Aktuelt
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Softbank redder WeWork
Aktuelt
Krever saken forelagt bystyret (+)
Utvikling
Graver hotellrommene ned i bakken
Utvikling
Lars Ove (27) kontrollerer milliardverdier i eiendom (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.