Nyheter

Aker Brygge vant Cityprisen

Norwegian Property og deres Aker Brygge-utbygging vant Cityprisen 2016.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Der var på eiendomsbransjens største begivenhet Citykonferansen at Cityprisen 2016 ble delt ut torsdag kveld. De nominerte var Prora Eiendoms Verftsgata 2, Sørenga Utvikling og Bjørvika Infrastrukturs Sørenga og Norwegian Propertys Aker Brygge.

– Vinneren av Cityprisen 2016 er Aker Brygge, sa juryleder Nicolai Riise fra arkitektfirmaet MAD.

Da nominasjonen ble kjent, skrev juryen at « Norwegian Property har lyktes med å ta vare på de urbane kvalitetene og de betydelige ambisjonene som alltid har ligget i Aker Brygge-prosjektet».

– Vi er utrolig stolte over at juryen har anerkjent alt vi har gjort på Aker Brygge. Arbeidet startet i 2010 da Aker Brygge var 25 år gammelt. Brygga var i ferd med å bli akterutseilt i forhold til andre steder som Tjuvholmen, Bjørvika og Fornebu. Vi mistet leietakere og shoppingsenteret vårt fungerte ikke, sa adm. direktør Svein Hov Skjelle i sin takketale.

Han vil rekke en særlig takk til den tidligere Norwegian Property-sjefen Olav Line, som har vært en drivende kraft bak prosjektet og motoren underveis når det buttet imot. Han vil også takke arkitektfirmaene Ghillardi Hellsten og Space Group og alle de ansatte i Norwegian Property.

– Det har vært en krevende reise. Vi har bygd store prosjekter innimellom åpne butikker og mellom kontorer og boliger. Logistikken har vært ekstremt krevende. Det har vært tre store prosjekter i flere hundre millioners klassen og flere mindre prosjekter, sa Hov Skjelle.

Ser svært alvorlig på saken (+)
Analyse
Vil utvide kjøpesenter med boliger
Utvikling
Skal drive restaurantene i Munchmuseet (+)
Aktuelt
Boligøya er verdt to milliarder kroner (+)
Bolig
Utleiers ABC – Del 31 – Sted, dato og signatur
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Sammen for å løfte sentrum (+)
Utvikling
Blir partner i DARK
Karriere
Tar omkamp etter å ha blitt dømt til å betale 40 millioner
Bolig
Investor må bla opp etter uklar avtale (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.