Flere objekter i spill

Publisert Sist oppdatert

– Det er først og fremst drevet av makroøkonomiske faktorer, samt at det har vært litt lite tilgang på gode objekter i første halvår. De lange rentene er rekordlave og bankmarginene går ned. Etter manges oppfatning er eiendom et sted hvor du får en brukbar risikojustert avkastning relativt til alternativene, og den trenden vil fortsette så lenge rentene er så lave som de er nå, sier Kumle. 

Les også: Obligasjonsmarkedet holder stand

Les også: Selgerne sjekker seg selv

Transaksjoner i vente

I følge Akershus Eiendom og JLLs Nordic City rapport for høsten 2014 har transaksjonsvolumet så langt i år vært på mellom 22 og 26 milliarder kroner. I følge rapporten er det også indikasjoner på at flere større transaksjoner har funnet sted og flere mindre eierandeler i bygninger og selskaper har skiftet eiere. Det er også verdt å ta med seg at mange av salgene har overgått prisantydning.  

Les også: Utenlandske investorer tar helt over

Kumle forventer flere større transaksjoner utover høsten. 

– Vi har allerede flagget at prime yield er ned 25 punkter til fem prosent. Dette forventer vi at blir dokumentert gjennom noen større transaksjoner denne høsten. 

Les også: Her er fasiten for 2013

Les også: – Transaksjonsmarkedet tar seg opp

Akershus Eiendom estimerte tidligere i år et salgsvolum på 45 milliarder kroner for året under ett, pluss et eventuelt Entra-salg eller børsnotering.   

– Nå tror jeg at 45 milliarder er litt defensivt. Jeg tror vi når minst 50 milliarder. I tillegg så får vi se hva som skjer med Entra, avslutter Kumle. 

Les også: Kredittknapphet vil favorisere de store

Les også: – Finanskrisen har satt Norge på kartet

Les også: – Vi løper ikke etter kundene

Les også: Dobler volumet

Les også: Nå vil selgerne selge til utlendinger

 

Powered by Labrador CMS