MENNESKER OG MUSIKK: Møller Eiendom vil fylle Marienlyst med boliger, musikkopplevelser, barnehage, hotell og næring. Ill.: Rodeo Arkitekter og Rebuilding.

Møller vil skape et musikkunivers på Marienlyst

Planene om salg av NRKs 85 mål store eiendom i Oslo trigger eiendomsutviklere. Møller Eiendom er en av dem, og de lanserer nå konseptet Marienlyst Fauna.

Publisert Sist oppdatert

– NRK har en unik plass i Oslo, og forvaltningen av tomten og fredningsvedtaket er i byens interesse. Det er utgangspunktet for konseptet vårt og ønsket om å utvikle Marienlyst, sier konstituert adm. direktør Thomas Sletten i Møller Eiendom i en pressemelding.

Han vil fylle Marienlyst med boliger for folk i alle aldersgrupper, musikk og dyreliv, i tillegg til barnehage, hotell og næringslokaler. Med seg på laget har Møller fått med blant andre Barratt Due musikkinstitutt.

Drømmescenario

Tidligere i år ble deler av kringkastingshuset fredet av Riksantikvaren, sammen med Store Studio. Det er sistnevnte som er tiltenkt Barrat Due.

– Å få etablere instituttet tilknyttet Store studio er et drømmescenario for oss. Her har jeg selv vært konsertmester i KORK og har den dypeste respekt for kulturhistorien NRK har stått for i over 70 år, sier rektor og kunstnerisk leder Stephan Barratt-Due.

– Planene for Store studio er et talende eksempel på hvordan man søker gjenbruk av den fredede delen, påpeker Thomas Sletten.

Han ser for seg at nabolagskonserter og musikkundervisning bidrar til at NRKs kulturarv kan leve videre på Marienlyst.

Dyr og folkehelse

Med på å utvikle konseptet er også Dyrebar Omsorg som har spesialisert seg på samhandling mellom mennesker og dyr.

– I et historisk perspektiv har dyrenes plass i bybildet vært naturlig. Vi har jobbet med muligheten til å utvikle en ny bydel men en naturlig plass til dyr. Det er helsefremmende og vi har planene klare for å skape et godt bomiljø for både dyr og mennesker, sier forskningsansvarlig Christine Olsen.

– Deres kompetanse er helt sentral med tanke på folkehelse og trivsel. I konseptet er det blant annet lagt inn en besøksgård med dyr. Musikk og samspill mellom dyr og mennesker er særlig viktige elementer i tillegg til variert boligbygging og gode utearealer, påpeker Thomas Sletten i Møller Eiendom.

Planene videreutvikles nå med blant andre forsknings- og undervisningsmiljøer ved universitet på Ås (NMBU). Rodeo arkitekter og Rebuilding har utviklet skisser til konseptet.

Powered by Labrador CMS