Byggene skal bindes sammen via felles underetasjer.

Kjøper og bygger stort

Pecunia har kjøpt 2 eiendommer på Bryn, og vurderer å oppføre 2 kontorbygg med et samlet areal på 15.500 kvadratmeter.

Publisert

På vegne av Østensjøveien 40 AS har Pilot Arkitekter søkt om rammetillatelse for oppføring av to kontorbygg på eiendommene Østensjøveien 40 og Brynsengveien 1 i Oslo. Byggene skal bindes sammen via felles underetasjer.

Den omsøkte bebyggelsen har 6-7 etasjer over terreng og 2 underetasjer. Mens det planlegges parkeringskjeller og tekniske rom i underetasjene, skal det være fellesfunksjoner i første etasje. De øvrige etasjene består av kontorlokaler.

– Byggene er lokalisert rundt et utvendig torg, som skal ha en aktiv funksjon med utvendig amfi og atrier ned til plan U1. Bebyggelsen over bakkeplan følger byggrensene og høydebestemmelsene angitt i reguleringsplanen. Bygget mot Østensjøveien 40 er 7 etasjer høyt, mens det for øvrig er 6 etasjer og takterrasse, skriver Pilot Arkitekter til Plan- og bygningsetaten (PBE).

Det totale bruttoarealet for byggene er på 15.500 kvadratmeter, hvorav ca. 10.000 blir beliggende i Østensjøveien 40 og de resterende 5.500 kvadratmeterne i Brynsengveien 1.

Byggene har et felles arkitektonisk uttrykk. Ettersom de to eiendommene henger tett sammen, ber tiltakshaver om at de ses i sammenheng og at tiltaket kan søkes om i én søknad.

Ved utgangen av året var Plandent AS eier av Østensjøveien 40 AS. Plandent , tidligere AS Norsk Dental Depot, ble grunnlagt i 1903 av norske tannleger. I januar 1995 ble AS Norsk Dental Depot et heleid datterselskap av Planmeca OY, Finland. Det sistnevnte selskapet er en av verdens ledende produsenter av dentalt utstyr.

Av årsberetningen til Østensjøveien 40 AS for 2016 fremgår det imidlertid at selskapet er solgt til Pecunia AS med overtakelse 4. januar 2017. Videre har selskapet skiftet navn fra Plandent Eiendom til Østensjøveien 40 AS.

Administrerende direktør Petter Neslein i Pecunia sier til Estate Nyheter at prosjektet er prematurt, og at det er for tidlig å kommentere. På spørsmål om hva Pecunia betalte for de to eiendommene, viser han til at partene er blitt enige om å ikke offentliggjøre beløpet.

 

Powered by Labrador CMS