HAMBURGER-SALG: Wilhelmsen-familien selger tre eiendommer i Sverige med Burger King som leietaker.

Wilhelmsen-familien selger i Sverige

Tre Burger King-eiendommer bytter eier for 68 millioner kroner.

Publisert

Det svenske eiendomsmagasinet Fastighetsvärlden skriver at selskapet Maxfast overtar tre Burger King-eiendommer fra det norske selskapet Castel Queen. Transaksjonen har en verdi på 68 millioner svenske kroner, som med dagens kurs tilsvarer om lag 68,75 millioner norske kroner.

To av eiendommene ligger i Uppsala, mens den siste eiendommen er i Eskilstuna. Alle er fullt utleid til hamburgerkjeden Burger King med en gjennomsnittlig leiekontrakt på 12,3 år. Totalt omfatter utleiearealet 1045 kvadratmeter, som tilsvarer 65.000 kroner per kvadratmeter.

Les også: Hamburgerkjeden Max kjøpte tomt på Kløfta

Les også: Round Hill Capital vil vurdere flere kjøp i Norden

Den høye kvadratmeterprisen forklares med at eiendommene inneholder større drive-in-arealer, i tillegg til at Burger King har en høy omsetning som resulterer i ditto husleieinntekter for utleier.

Bak Castel Queen står eiendomsselskapet Fortus og Wilhelmsen-familien. Trond Vegar Bratlie, daglig leder i Fortus, sier at selskapet nå bare har en eiendom igjen i Sverige. Denne er plassert langs E4 mot Arlanda, og er også utleid til Burger King, samt Meca og Subway.

– Det er ikke aktuelt å selge denne nå. Vi er derimot interessert å kjøpe eiendom i Sverige med utviklingsmuligheter, sier Bratlie til Fastighetsvärlden.

Les også: Da Ikea flyttet, stupte eiendomsverdiene.

Powered by Labrador CMS