– Jordbær med fløte

Men bærene i år blir dessverre bare belgiske, ifølge Christian Ringnes.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Torsdag avholdes den årlige Citykonferansen, foran 500 tilhørere på Radisson Blu Plaza. Et fast innslag på konferansen er resultatene av det årlige Oslo-studiet til Eiendomsspar. Christian Ringnes vil i tillegg til presentasjonen som vanlig servere morsomheter og påfunn foran den fulltallige salen.

Under fjorårets konferanse var spådommen til Ringnes at eiendomsåret 2015 ville bli «rimelig paradisisk». Temaet for foredraget var «Hvor lenge var Adam i Paradiset?»

– Lav rente og utlånsvillige banker gir et sterkt marked i 2015. Det blir lave renter i Norge i hvert fall i ett eller to år til, kanskje enda lenger, og det bygges ikke mer enn at det i seg selv ikke er noe problem. Hadde det ikke vært for usikkerheten som følge av fallet i oljeprisen, ville det ha vært grunn til å være like optimistisk som i 2014, sa Ringnes til den fulltallige forsamlingen.

I Dagens Næringsliv (DN) letter Ringnes på noe av sløret om hva som venter forsamlingen denne gangen, som han også gjorde det i fjor. Eiendomsspar har i sin årlige opptelling i Oslo-studiet kommet frem til at det står 650 000 kvadratmeter med ledige kontorarealer i Oslo og Asker & Bærum.

Det er en økning på 78 000 kvadratmeter, 14 prosent, sammenliknet med i fjor. Eiendomsspars tall gir en kontorledighet på 6,5 prosent, som er lavere enn næringsmeglernes anslag. Det kan ha med å gjøre at Eiendomsspar bare teller faktisk ledighet, og ikke lokaler som blir stående tomme noen måneder frem i tid.

Eiendomsspar anslår tilførsel av nye kontorlokaler i regionen i år til 120 000 kvadratmeter. Det er om lag på linje med det nylige estimatet til Akershus Eiendom, og ned fra 218 000 kvadratmeter i 2015.

Arealledigheten i Oslo sentrum estimeres til 4,1-5,4 prosent i de ulike sentrumsområdene, mens ledigheten i Asker & Bærum er økt fra 6,3 prosent til 7,8 prosent. Ringnes mener at markedet holder seg relativt stabilt.

– Jeg er positivt overrasket over resultatet. Det blir jordbær med fløte ett år til, sier Ringnes til DN. Men det blir altså bare belgiske bær.

Eiendomsspar solgte nylig Rådhuspassasjen til Nordea Liv for 605 millioner kroner. Ringnes sier til DN at de har posisjonert seg for dårligere tider og har gjort flere salg.

Powered by Labrador CMS