– Over 10 prosent fall

Christian Ringnes er ikke optimistisk til leieprisene fremover.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Torsdag presenterer Ringnes konklusjonene i det seneste «Oslostudiet» foran en fullsatt forsamling på Citykonferansen 2015 i Radisson Blu Plaza.

For ett år siden mente Ringnes at leieprisene hadde mer å gå på, spesielt i Oslo sentrum. Utviklingen har vist at han hadde rett, men nå er eiendomsinvestoren blitt mer skeptisk.

Arealbalansen mellom tilbud og etterspørsel av kontorarealer i Oslo-regionen bedret seg i 2014, med lav tilførsel av nye lokaler, anslagsvis rundt 60 000 kvadratmeter. Christian Ringnes venter at dette tilbudet vil øke i 2015 til 218 000 kvadratmeter, der det meste av økningen kommer i Asker og Bærum. Malling & Co spådde i desember en tilførsel i regionen i år på rundt 160 000 kvadratmeter.

Samtidig er etterspørselen etter kontorlokaler fallende i kjølvannet av oljeprisfallet, blant annet risikerer oljeserviceselskapet Aibel å måtte fremleie inntil 7500 kvadratmeter i Asker. Den økende ubalansen er nødt til å slå ut på leieprisene.

– Det kommer til å bli et synlig fall. Jeg tror det blir på over ti prosent. Vi ser allerede nå at fra Lysaker til Asker er en god del arealer lagt ut for fremleie, og fremleie medfører ofte rimeligere priser, fordi man ønsker å unngå at arealene skal stå tomme. Det vil presse prisene i de områdene. Spørsmålet er om dette får ringvirkninger for kontormarkedet i Oslo sentrum, sier Ringens til Dagens Næringsliv.

Men ifølge Oslostudiet for 2015 har arealledigheten i prestisjeområdet Vika/Aker Brygge/Tjuvholmen falt fra 11,8 prosent i 2014 til lave 4,2 prosent i 2015.

Eiendomsspar flytter for øvrig selv fra lokalene de i dag har i Øvre Slottsgate ved Egertorget til Fridtjof Nansens plass ved Rådhuset. Det betyr høyere kvadratmeterleie for Ringnes & Co.

Powered by Labrador CMS