Fra 500-7500 m2

Aibel er svært usikker på hvor mye de må fremleie i Kraglund kontorpark.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Malling & Co opplyste på tirsdagens store halvårlige markedspresentasjon at oljeserviceselskapet på fremleie hele 7500 kvadratmeter i byggene de har i Kraglund kontorpark (bildet) rett sør for Asker sentrum. Aibel-byggene har totalt 21 000 kvadratmeter med kontorarealer, slik at 7500 kvadratmeter tilsvarer om lag en tredjedel av arealene.

I oktober ble det kjent at Aibel må fremleie 5000 kvadratmeter i det nye bygget på Kokstad sør for Bergen. Planene her var at 1000 Aibel-ansatte skulle inn, men det antallet ser ut til å ende på mellom 550 og 600. Usikkerheten er stor for Aibel og oljebransjen i en tid der oljeprisene faller nærmest hver dag og er nå under 70 dollar.

– Vi er i prosess angående mulig fremleie i Asker. Arealet for fremleie er mellom 500 og 7500 kvadratmeter, opplyser kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal i Aibel til NE nyheter.

– Det var et stort sprik i anslaget, hva ligger det an til?– Som sagt er vi i en prosess rundt arealene i Asker. Som du sikkert vet, er det store store endringer i markedet. Tallene reflekterer det, svarer Sandal.

Malling & Co gjorde under tirsdagens presentasjon et poeng av at de mange fremleiekontraktene i markedet presser leieprisene. Det skyldes at leietakerne ikke har de samme prismålene som de egentlige gårdeierne.

Powered by Labrador CMS