FLYTTER HIT: TV2 flytter til Diagonale i Bjørvika.

TV 2 flytter til Bjørvika

Publisert Sist oppdatert

 

I begynnelsen av 2018 flytter TV 2 til det kommende Diagonale-bygget i Bjørvika i Oslo. Kontrakten ble underskrevet i går kveld.

– Dette er en stor dag for oss i TV 2, etter snart 25 år på Karl Johan. Etter en grundig prosess, med 48 potensielle aktører har vi nå funnet TV 2s nye lokaler i Oslo. Nå ser vi frem i mot flytting i 2018, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

– Den siste tiden har vi jobbet tett med to alternativer for å finne den beste løsningen for TV 2. Valget var ikke opplagt, men vi falt til slutt ned på Diagonale, som er et spennende bygg med en fantastisk beliggenhet, både som utgangspunkt for TV-produksjon, og for våre ansatte, forteller Sandnes.

Les også: Stor-Oslo Eiendom kjøper kremtomt i Bjørvika

Å flytte fra Karl Johansgate til Bjørvika gir også TV 2 betydelig lavere leiekostnader.– Selv om vi flytter til et nytt bygg i et sentralt område, er dette en vesentlig kostnadsbesparelse for TV 2. I tillegg får vi et moderne og fleksibelt bygg samt at vi får anledning til å være med å definere, og forhåpentligvis styrke Bjørvika som et spennende byutviklingsområde, sier Olav T. Sandnes.

Leiekontrakten er på 12 år, og er inngått med A9 Palekaia AS, som eies 50% av HAV Eiendom AS og 50% av Thongård AS. Kontrakten har en break-mulighet etter syv år og en ny etter ti år.

Les også: Thon rykker frem i Bjørvika

Reduksjon av husleie

Axel Dahl i TV2 sier til Estate Nyheter at man ikke ønsker å gå ut med hva man eksakt betaler i leiepris for de nye lokalene. Man han er klar på at man har gått betraktelig ned i samlede leiekostnader.

– Dette har først og fremst med at vi nå leier et betydelig mindre antall kvadratmeter. Det kan vi gjøre både fordi vi nå flytter inn i et nytt, arealeffektivt og fleksibelt bygg, og fordi vi legger opp til en aktivitetsbasert arbeidsplass med få kontorer.– Vi er også fornøyd med den kvadratmeterprisen vi har oppnådd, og har fått en pris som gjenspeiler at vi er første leietager i bygget, og således gjør det mulig å starte byggeriet. I tillegg er TV 2 en attraktiv leietager generelt, og kanskje spesielt i forbindelse med den fremtidige utviklingen av området Bjørvika, sier Dahl.TV2 leier 2,5 etasjer i Diagonale-bygget pluss litt på bakkeplan og i kjelleren. Hver etasje er ca. 2000 kvadratmeter.– Når det er sagt kan det bli noe endringer her, både opp og ned, både før vi flytter inn og underveis, sier han.

Les også: DNB-bygget i Bjørvika er solgt

Når det gjelder årsaken til flyttingen, sier Dahl at TV2s eksisterende leiekontrakt går ut rundt årsskiftet 2017/2018.– Utleier AVA ønsker å benytte bakkeplan, og dermed også en del av de lokalene vi har leid, til butikklokaler. Det innebærer både en betydelig ombygging, som ville gjøre det problematisk for TV 2 å drive TV-virksomhet derfra i en lang periode, samt en flytting internt. Vi måtte derfor uansett ta et aktivt valg, og vurderte et ombygget Karl Johans gate som mindre egnet for oss totalt sett enn Diagonale.

Les også: Braathen Eiendom kjøper Deloitte-bygget

48 alternativerAnsvarlig megler for de nye lokalene har vært Anne Bruun-Olsen i DTZ.– Hun har gjort en meget solid jobb og kan anbefales, sier Dahl.Han opplyser at TV2 opprinnelig hadde 48 aktuelle lokaler «på blokka».– Full aktivitet ble det først på mellom de tre mest aktuelle, nemlig Karl Johan, Sundtkvartalet og Diagonale, hvor en liten prosjektgruppe har holdt på med arbeidet i underkant av et halvt år.– Vi er meget fornøyd med å få TV 2 inn i Diagonale, sier styrets leder i A9 Palekaia AS, Øystein Trøseid. TV 2 passer godt inn i bygget og i Bjørvika, og vi ser med glede frem til et godt samarbeid med TV 2.

2017 blir et hektisk år for alle i TV 2. På sensommeren flytter TV 2 i Bergen inn i nye Media City, samtidig som sykkel VM arrangeres der med TV 2 som partner. Under et halvt år senere blir det flytting i Oslo.

Les også: Munch-museet til Bjørvika

Les også: Nytt milliardbygg til Bjørvika

Powered by Labrador CMS