Tvenge selger på Rødtvedt

To kombinasjonseiendommer nordvest i Groruddalen er til salgs, trolig for rundt 200 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det har vært noe frem og tilbake for de to eiendommene, som har adressene Kakkelovnskroken 1 og 2. Øystein Tvenge-selskapet Munkenes skulle i 2013 selge Kakkelovnskroken 2, men det salget ble det aldri noe av.

I fjor vår kjøpte Tvenge-selskapet Kakkelovnskroken 1 (bildet) fra Christ Eiendom, trolig for rundt 65 millioner kroner. Men nå skal altså begge eiendommene selges samlet, det vil si:

– Jeg tror det er fordel for både kjøper og selger at eiendommene selges samlet, sier Øystein Tvenge til NE nyheter. Han vil ikke være helt absolutt i dette kravet.

Salgsobjektet er enten selskapene eller eiendommene. De ligger ikke langt fra Rødtvet T-banestasjon og på skrå over Trondheimsveien for Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt.

– Vi har et senter på Rødtvedt som er i vekst, og det skal bygges flere hundre boliger i nærområdet. Det er et bra marked for både bil og handel, sier Tvenge.

Kakkelovnskroken 1 er ifølge en annonse fra megleren Akershus Eiendom på ca. 4320 kvadratmeter BTA, mens tomten er på drøyt 3,6 mål. Kakkelovnskroken 2 er på 9500 kvadratmeter med en tomt på 9,4 mål. Samlet areal er altså 13 820 kvadratmeter.

De samlede leieinntektene i 2015 oppgis i annonsen til 13,5 millioner kroner. Vektet gjenværende leietid for de to eiendommene er på henholdsvis 8,8 og 10,1 år. Blant annet har Møller Bil Øst en leiekontrakt i Kakkelovnskroken 2 helt frem til 2029.

Forutsetter vi netto leieinntekter på snaue 12,5 millioner kroner og et netto direkteavkastningskrav – yield – på begynnelsen av 6-tallet, snakker vi om en samlet salgssum rundt 200 millioner kroner. Det kan høres ut som en nokså lav yield for slike eiendommer, men det er altså snakk om lange gjenværende leiekontrakter, og det generelle yieldnivået har falt.

Om mulige kjøpere, sier Øystein Tvenge:– Vi er åpne og fleksible for hvem som kan være potensielle kjøpere, det kan også hende det blir en utenbys investor.

Powered by Labrador CMS