Tvenge selger eiendommer

Øystein Tvenge har gjennom selskapet Munkenes solgt tre Oslo-eiendommer.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NEnyheter skrev i begynnelsen av november i fjor at Øystein Tvenge vil selge kombinasjonseiendommen Kakkelovnskroken 2 (se foto) på Rødtvet i Groruddalen.

Den formelle selgeren er Munkenes Næringseiendom, der største aksjonær er Intelco Concept AS, et selskap kontrollert av Øystein Tvenge med vel 65 prosent. De øvrige aksjonærene er familiemedlemmer.

Salget av Kakkelovnskroken 2 ville med en netto direkteavkastning på 7-tallet utgjøre rundt 90 millioner kroner. På spørsmål om eiendommen er solgt, svarer Harald Maurstad i Munkenes Forvaltning:

– Ja, den er solgt, men den er solgt i et enbloc-salg sammen med to andre eiendommer.

– Og hvilke to eiendommer det?– Det er Ulvenveien 75 og Sporveisgata 20. Den samlede salgssummen er rundt 240 millioner kroner, bekrefter Maurstad.

Planlagt overtakelse av eiendommene er 1. mars. Prosessen er ikke avsluttet, så Harald Maurstad mener det er for tidlig å si noe hvem kjøperen er. Han vil heller ikke si noe om de samlede leieinntektene fra de tre solgte eiendommene.

Kakkelovnskroken er en kombinasjonseiendom på 8000 kvadratmeter, der eiendommens største leietaker er Møller Bil. Sporveisgaten 20 er på 4680 kvadratmeter og er fullt utleid. Her har det vært skolebygg og barnehage fra 1918 og huser i dag blant andre den tyske skole og barnehage i Oslo.

Ulvenveien 75 ligger 200-300 meter syd for Økern-senteret, er et kontorbygg på 6300 kvadratmeter fra 1972, men er senere blitt oppgradert.

Det samlede salgsarealet for de tre eiendommene utgjør rundt 19 000 kvadratmeter, som tilsvarer en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 12 630 kroner. Byggene er imidlertid svært ulike og kan ikke sammenliknes.

Powered by Labrador CMS