Forlenger i Vika

Helly Hansen forlenger sin leiekontrakt i Munkedamsveien 35.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Aberdeen Asset Management er endelig ute med sin halvårsrapport for de norske eiendomsfondene. Her fremkommer det at Helly Hansen har forlenget sin leiekontrakt i Munkedamsveien 35 (bildet) med Aberdeen Eiendomsfond Norge II. Det opplyses ikke om lengden på den nye kontrakten.

Det nøyaktige leiearealet er 3406 kvadratmeter, og årlig leie oppgis til 9 014 050 kroner. Det tilsvarer 2646 kroner kvadratmeteren i en eiendom som ligger på skrå over Aker Brygge. Munkedamsveien 35 ble rehabilitert i 2012/2013, og DTZ Realkapital flyttet blant inn i bygget i fjor vår.

Samlet inngikk og reforhandlet Aberdeen Eiendomsfond Norge II kontrakter i andre kvartal for ca. 20 millioner kroner, fordelt på 9 957 kvadratmeter. IT-selskapet CA Norway AS forlenget sin leiekontrakt på Lysaker Torg 45 på 1471 kvadratmeter. Den nye årsleien utgjør 3,64 millioner kroner, 2470 kroner kvadratmeteren, altså et topp Lysaker-nivå.

Aberdeen opplyser i rapporten at det pågår ingen større rehabiliteringsprosjekter i porteføljen, men det foretas en del oppgraderingsarbeider ved reforhandling av de eksisterende leiekontraktene og nye kontrakter. Dette krever noe investeringer.

Forvalteren arbeider aktivt med salg av flere eiendommer i fondet etter et salgsprogram. Dette programmet forutsetter avvikling av fondet 31. desember 2015. Aberdeen Eiendomsfond Norge II solgte i vår Hvamveien 1 i Skedsmo til et Pareto-syndikat for 143 millioner kroner.

Aberdeen måtte imidlertid før sommeren stanse salget av to eiendommer som følge av uklarhetene rundt fondet, det var i første halvår mye frem og tilbake om eiersituasjonen.

Gitt en avvikling av fondet om et drøyt år, ser det dårlig ut for investorene. Totalavkastningen i andre kvartal ble 0,2 prosent, mens avkastningen etter seks måneder er negativ med 1,7 prosent. Siden oppstart er akkumulert avkastning i minus med 16,5 prosent, som gir en årlig negativ avkastning på -2,1 prosent.

Powered by Labrador CMS