Fikk ikke gjennomslag

Dramatikken og kaoset i Aberdeen Eiendomsfond Norge II fortsetter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Tirsdagens generalforsamling i fondet ble ikke slik styret hadde tenkt. Styret hadde fremmet en rekke forslag foran generalforsamlingen, blant annet å forlenge levetiden til fondet med to år til 31. desember 2017, samt tilbakekjøp av egne aksjer. Slik gikk det ikke.

Et kortfattet referat undertegnet av styreleder Gabriel Smith viser at generalforsamlingen ikke ville forlenge levetiden. Generalforsamlingen sa også nei til å gi styret fullmakt til å kjøpe egne aksjer og å nedsette aksjekapitalen for å slette beholdning av egne aksjer.

På den ekstraordinære generalforsamlingen i mai fikk ikke den nye storaksjonæren FBC Holdings gjennomslag for sine tre krav i en enbloc-avstemming. Da ville Luxembourg-selskapet forlenge levetiden til fondet og gi en begrenset tilbakekjøpsfullmakt.

Men et flertall sa nei, også fordi FBC Holdings ville oppheve stemmerettbegrensningene på 30 prosent i Aberdeen Eiendomsfond Norge II. FBC Holding kontrollerer anslagsvis 43 prosent av aksjene i fondet (selskapet), men får altså ikke stemme for alle aksjene.

I referatet fra tirsdagens generalforsamling heter det at avstemningen tegner et bilde av at «det ikke er enighet blant aksjonærene om saker som er viktige for Selskapets videre drift». Styret i Aberdeen Eiendomsfond Norge II vil derfor fortsette dialogen med aksjonærene om veien videre.

Styret minner også også om at FBC Holdings har fremsatt et pliktig tilbud til de øvrige aksjonærene, et tilbud som er på 5 kroner per aksje. Tilbudsperioden løper ut fredag 13. juni 2014 kl. 17.30.

Generalforsamlingen vedtok derimot en utbetaling til aksjonærene på 0,60 kroner per aksje, og en enstemmig generalforsamling vedtok å gjenvelge Gabriel Smith som styremedlem (styreleder…?). Det ble ikke fremmet forslag om alternative kandidater til styreplassen.

Med unntak av gjenvelgelsen av Smith, var det ifølge referatet et stort antall stemmer både for og mot de fremsatte forslagene.

Powered by Labrador CMS