DNB selger Kista

DNB Liv har solgt Kista Galleria for 4,6 milliarder svenske kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det melder DNB i en pressemelding. Kjøperne er Citycon Oyj og Pension Plan Investment Board.

– DNB Liv har vært på eiersiden i Kista Galleria siden 2005, og senteret er i dag ett av de største kjøpesentrene i Sverige. Som eiere har vi vært opptatt av å utvikle eiendommen og markedsposisjon til kjøpesenteret. Kista Galleria er i dag en av våre største eiendomsinvesteringer, og vi rebalanserer med dette vår eiendomsportefølje noe. Vi er derfor glade for å ha fått i stand en god avtale med Citycon og CPPIB, sier adm.dir i DNB Livsforsikring ASA, Tom Rathke.

DNB har vært i markedet en stund for å selge eiendommen. Livsforsikringsgiganten, som kjøpte sitt eget hovedkontor for 4,8 milliarder kroner i januar i fjor, har den siste tiden redusert eiendomseksponeringen. Dette for å tilpasse seg endrede rammevilkår.

– Eiendom er en viktig aktivaklasse for oss, med svært god avkastning og attraktive risikoegenskaper. Fremtidige kapitalkrav tilsier en noe lavere andel eiendom i vår portefølje. Dette er i tråd med det budskap som ble formidlet til våre eiere i forbindelse med DNBs kapitalmarkedsdag i september i år, sier Rathke.

Kista Galleria i Stockholm er blant Sverige største kjøpesentre. I fjor oppnådde senteret omsetningsrekord, med 2,35 milliarder svenske kroner.

http://www.estatenyheter.no/2012/11/15/dnb-kan-selge-i-sverige/ kan selgehttp://www.estatenyheter.no/2012/01/19/ny-rekord-for-kista/ rekord

Powered by Labrador CMS