Ny rekord for Kista

DNB Liv-eide Kista Galleria klinte til med ny omsetningsrekord i 2011.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Kjøpesenteret, som ligger noen kilometer nord for Stockholm sentrum på vei mot Arlanda, omsatte i 2011 for 2352 millioner svenske kroner, en økning på 3,6 prosent sammenliknet med året i forveien. Ifølge en pressemelding er Kista Galleria Stockholms mest besøkte kjøpesenter, med 18,1 millioner  besøkende i fjor, en økning på om lag 850 000 fra 2010.

Totale utleibare arealer i Kista Galleria er 89 400 kvadratmeter, hvorav selve kjøpesenterdelen er på 56 700 kvadratmeter, altså litt mindre enn Sandvika Storsenter. Inklusive kontorarealer, studentboliger, et hotell og parkeringsarealer, utgjør den totale eiendommen ca. 133 000 kvadratmeter.

I tillegg til ny omsetnings- og besøksrekord bedret både driftsnettoen og verdiene seg for  eiendomsselskapet Galleria Kista KB. Det skjedde i en periode der den svenske detaljhandelen hadde den svakeste utviklingen på 15 år, og verdiene på Stockholm-børsen falt med 16,7 prosent.

– Kista Galleria har i løpet av 2011 ytterligere styrket sin posisjon som markedsleder. Det er en konstant fornyelse og utvikling av handelsplassen som ligger til grunn for fremgangen, som skyldes selskapets finansielt sterke og langsiktige eier, skryter adm. direktør Gunnar Mässing i Kista Galleria KB i pressemeldingen.

Daværende Vital ble høsten 2010 eneeier av Kista Galleria, da de kjøpte de resterende 49 prosent av senteret fra Länsförsäkringar for rundt 2 milliarder svenske kroner. DTZ anslo for ett år siden at dette kjøpet skjedde til en yield på 5,5 prosent basert på en kjøpesum på 2125 millioner kroner, men yielden skal være høyere.

Kista Galleria kan få tøff konkurranse om noen år. Bittelille julaften inngikk partene Unibail-Rodamco og Råsta Holding AB byggeavtalen for kjøpesenteret Mall of Scandinavia. Plasseringen av senteret er mitt i den fremvoksende Arenastaden i Solna, bare noen kilometer fra Kista Galleria.

Det første spadetaket tas i disse dager, og etter planen skal gigantsenteret innvies oktober 2015. Senteret får hele 100 000 kvadratmeter med butikkarealer.

Powered by Labrador CMS