Sektor overtar Linderud Senter

Sektor Eiendomsutvikling kjøper Linderud Senter fra Braathen Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Linderud Senter har et areal på nesten 28 000 kvadratmeter BTA, inklusive kontorlokaler, rundt 80 leietakere, og senteret omsatte i 2010 for tett oppunder 600 millioner kroner. Blant leietakerne er Vinmonopolet, Posten, ICA, de største kleskjedene, Gym Club, spisesteder, samt tilbud knyttet helse og service. Linderud Senter er de senere årene årene oppgradert for flere hundre millioner kroner, og Sektor mener senteret i dag fremstår som helt nytt.

Ingen av partene vil overfor NEnyheter si noe om salgssum eller yield. Yielden basert på fjorårets leieinntekter blir nokså meningsløs, ettersom senteret har vært under ombygging og utvikling. Men administrerende direktør Eirik Thrygg (bildet) i Sektor Eiendomsutvikling sier til NEnyheter at forventede leieinntekter i 2011 er noe i overkant av 40 millioner kroner.

Regner vi en yield på disse inntektene på 7,5 prosent, snakker vi om en kjøpesum på rundt 540 millioner kroner, 7 prosent indikerer 570 millioner, men dette er altså spekulasjoner. Basert på omsetningen i fjor og leieinntektene i 2011, tilsvarer det en gjennomsnittsleie på 6,7 prosent, men omsetningen forventes altså å øke.

– Vi er veldig glad for at vi har fått tak i et så stort senter, det er ikke mange frittstående kjøpesentre igjen av denne størrelse. Senteret passer godt inn i vår portefølje, og vi ser ytterligere potensial. Reguleringsplanene gir muligheter for ytterligere utbygging, sier Eirik Thrygg til NEnyheter.

Ifølge Thrygg står det for tiden tre ledige butikklokaler på senteret og ett ledig kontorlokale. De fleste leiekontraktene ble inngått i løpet av 2010. Linderud Senter hadde for øvrig en omsetningsvekst fra 2009 til 2010 på 12 prosent, men rehabiliteringen av senteret har vist seg mer ressurskrevende enn antatt.

– Vi er svært glade for å ha kommet til enighet med Braathen Eiendom Holding AS. Linderud Senter er et moderne og veldrevet kjøpesenter som passer perfekt inn i vår portefølje med 27 andre kjøpesentre. Med sine lange tradisjoner og beliggenhet i et av de raskest voksende områdene i Oslo, ser vi spennende muligheter for å utvikle senteret videre, sier Thrygg i en pressemelding fredag.

Sektor Eiendomsutvikling er eid av eiendomsfondet Niam, som kjøpte Sektor i februar 2010. Kjøpet av Linderud Senter er den første store transaksjonen Sektor gjør med Niam som eier. Ifølge pressemeldingen signaliserer det at Sektor Eiendomsutvikling skal videreutvikles som Norges mest attraktive kjøpesenterselskap.

– Med NIAM sin finansielle styrke og solide eiendomskompetanse står vi godt rustet for å styrke Sektor Eiendomsutvikling sin posisjon. Linderud Senter beriker porteføljen og passer inn i vår investeringsprofil, sier styreleder Kjell Sagstad i Sektor Eiendomsutvikling.

Sektor Eiendomsutvikling tok med virkning fra årsskiftet over forvaltningsansvaret for fem kjøpesentre fra Storebrand. Antall kjøpesentre i porteføljen er dermed økt fra 22 til 28. I dag er Sektor Eiendomsutvikling Norges nest største kjøpesenterforvalter, etter Olav Thon Gruppen og Amfi.

Braathen Eiendom Holding AS har eid Linderud Senter siden 1965. Selskapet går nå helt ut av kjøpesenterbransjen for å fokusere på færre segmenter og ta en større posisjon innenfor disse segmentene.

– Slik kjøpesenterbransjen har utviklet seg med stadig større aktører, ble det naturlig for oss å selge. Vi er fornøyde med å komme fram til en omforent avtale og tror det på sikt vil være positivt for leietakerne å ha Sektor Eiendomsutvikling som eier. Samtidig frigjør vi kapital som vil bli brukt i forhold til vår nye strategi, sier administrerende direktør Leif Arne Røsnes i Braathen Eiendom i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS