Danker ut Vika og Tjuvholmen

Så er det bekreftet, Posthuset oppnår CBD-leiepriser i den øvre enden av skalaen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NEnyheter skrev tidligere mandag – med den seneste markedsrapporten til Akershus Eiendom som kilde – at Entra Eiendom har oppnådd 2800 kroner kvadratmeteren i året for å leie ut 2000 kvadratmeter i Biskop Gunnerus gate 16. Det vil si, det måtte være feil: Biskop Gunnerus gate 16 eksisterer ikke.

Samtidig fremkom det at Selmer ute på Tjuvholmen har oppnådd 2500 kroner for å leie ut 860 kvadratmeter, Pecunia ”bare” 2350 kroner kvadratmeteren for å leie ut 1400 kvadratmeter i ett av Oslos flotteste kontorbygg, Haakon VIIs gate 5, bedre kjent som Hemsengården.

Men Entra bekrefter nå at de har oppnådd 2800 kroner per kvadratmeteren for en kontrakt i Biskop Gunnerus gate 14, som altså er Posthuset.

– Vi opplever at Posthuset er ett av Oslos desidert mest attraktive kontorbygg, på grunn av beliggenhet og kvalitet på lokalene, skriver kommunikasjonsdirektør Ingrid Schiefloe i Entra Eiendom i en epost til NEnyheter.

– At prisen ble såpass god, skyldes at det var konkurranse om lokalene, og at det dermed ble budrunde, noe som dokumenterer byggets attraktivitet, fortsetter Schiefloe.

2800 kroner kvadratmeteren er bare 100 kroner lavere enn det som nå defineres av ”prime” av næringsmegleren Newsec. Det er også 100 kroner lavere enn snittet til det Eiendomsverdi Næring som prime i CBD, altså Vika og Aker Brygge (Tjuvholmen). Da er prime definert som snittet av de 5 prosent høyeste innrapporterte kontraktene i andre kvartal.

Oppdatert:

En vanlig kommentar i næringsmeglernes markedsrapporter er at investorene betaler godt for lange leiekontrakter i dagens marked. Utleierne oppnår imidlertid høye leiepriser for korte kontrakter hvis leietakerne ønsker fleksibilitet. Utsikten ser også ut til å ha spilt inn for Entras høye leiepris.

– Kontrakten er for en av de øverste etasjene og løper for tre år, med mulighet for forlengelse i ytterligere tre år, opplyser Schiefloe.

Kunden som til slutt fikk kontrakten, er en offentlig leietaker. Entras leietakemasse består av om lag 80 prosent offentlige kunder.

Foto: Entra Eiendom

 

Powered by Labrador CMS