Mangler 80 prosent på Brygga

80 prosent av det gamle Storebrand-bygget er ennå ikke leid ut tre uker før Storebrands innflytting på Lysaker.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det skriver Finansavisen i sitt eiendomsbilag torsdag. Forsikringsgigianten flytter ut til Lysaker i midten av desember, men hele 28 000 kvadratmeter med lokaler står ledige i det nåværende hovedkontoret. Med andre ord er bare 7000 av 35 000 kvadratmeter leid ut.

Informasjonsdirektør Egil Thompson i Storebrand bekreftet overfor NEnyheter i midten av oktober at de hadde inngått en leiekontrakt på 3000 kvadratmeter i Storebrand-bygget.

Frode Åsenden, som leder Storebrand Eiendom, medgir overfor Finansavisen at det har gått trått å leie ut lokalene, men han tror på bedring fremover.

– Det var noe som populært kalles ”finanskrise” som inntraff for ett år siden, og en lang periode etter det har markedet vært veldig dødt. Men nå ser alt mye lysere ut, og det henger sammen med at mye på Tjuvholmen er leid ut. I løpet av fire til seks måneder tror jeg vi har skrevet mange flere kontrakter, selv om det helt sikkert vil være en del som står ledig lenger frem i tid, sier Åsenden til avisen.

Frode Åsenden vil ikke kommentere leienivået på Lysaker, men sier at de har arealer i det nåværende bygget som de er villige til å leie ut for under 2500 kroner kvadratmeteren hvis leietakeren vil ha dem slik. Med andre ord er dette ”as is-kontrakter”.

– Det gjelder også lokaler med relativt brukbar størrelse. Det er stor forskjell på lokalene, avhengig av etasje og plassering ellers i bygget, sier Frode Åsenden til Finansavisen.

Norwegian Property hevder til sammenlikning at de kan oppnå godt over 3000 kroner for nettopp slike kontrakter på Aker Brygge og har den senere tiden vist til en rekke slike eksempler.

Storebrands hovedkvarter Filipstad Brygge stod ferdig i 1998. Bygget er en blanding av cellekontorer og åpent landskap. Storebrand flytter til Lysaker 14. desember. Snaue 30 000 kvadratmeter med lokaler må få nye leietakere fra andre og tredje kvartal 2010, som tilsvarer om lag 4 prosent av kontorarealene i Vika/Aker Brygge.  Filipstad Brygge 1 består av fire større bygg på Aker Brygge/Filipstad Brygge. Totalarealet er litt under 60 000 kvadratmeter, hvorav 51 000 kvadratmeter er kontorer. Eiendommen huser andre leietakere enn Storebrand. Byggene består hovedsakelig av kontorer og forretninger, med parkering i kjeller. Minimum utleieareal for nye leietakere er 1000 kvadratmeter.

Storebrands nye hovedkvarter på Lysaker koster 728 millioner kroner. Attraktive leiekontrakter i dette området omsettes for 2200-2300 kroner.

Powered by Labrador CMS