Leid ut 3000 kvadratmeter

Storebrand Eiendom inngikk nylig en leieavtale i det fraflyttingsklare hovedkontoret på Filipstad.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

– En leiekontrakt på 3000 kvadratmeter ble signert i forrige uke. Det arbeides med øvrige interessenter, og det er indikasjoner på at markedet er i bedring, sier informasjonsdirektør Egil Thompson (bildet) i Storebrand til NEnyheter.

Han vil ikke bekrefte hvilke(n) leietaker(e) som foreløpig er klare når innflyttingen skjer fra andre kvartal 2010, men sier prosessen pågår når det gjelder øvrige leietakere.

-Ser dere for dere at det kommer mange nye leietakere inn, eller jobbes det med noen få tunge aktører? – Det må vi komme tilbake til, svarer Thompson, som tilføyer at det også er for tidlig å kommentere leieprisnivået,

Storebrand flytter ut av sitt nåværende hovedkontor – Filipstad Brygge 1 – på Aker Brygge 14. desember. Snaue 30 000 kvadratmeter med lokaler må få nye leietakere fra andre og tredje kvartal 2010, som tilsvarer om lag 4 prosent av kontorarealene i Vika/Aker Brygge. Storebrands flytting er hovedårsaken til at brutto arealledighet i området i en periode vil øke kraftig.

Det er kun snakk om utleie av lokalene som eies av Storebrand Livsforsikring og driftes av Storebrand Eiendom.– Dette er en del av livporteføljen, vi jobber ikke med salg av eiendommen, sier Egil Thompson.

Storebrands hovedkontor ble ferdigstilt i 1998.– Moderniseringen er avhengig av leietakers behov og vil bli reflektert i leieprisen, kommenterer Thompson. Filipstad Brygge 1 består av fire større bygg på Aker Brygge/Filipstad Brygge. Totalarealet er litt under 60 000 kvadratmeter, hvorav 51 000 kvadratmeter er kontorer. Eiendommen huser andre leietakere enn Storebrand.

Byggene består hovedsakelig av kontorer og forretninger, med parkering i kjeller. Minimum utleieareal for nye leietakere er 1000 kvadratmeter.

I prospektet fra Akershus Eiendom heter det at ”eiendommen vil revitaliseres og oppgraderes betydelig”. Planløsningene på Filipstad ”gir rom for cellekontorer, åpne landskap og teamløsninger. Interiøret i det nye Filipstad Brygge vil fremstå som lyst og åpent, med tidsmessige og moderne løsninger”, skal vi tro prospektet.

Foto: Storebrand

Powered by Labrador CMS