Selges igjen

OPPDATERT: Østensjøveien 27 selges til et syndikat for 540 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oppdatert med opplysning fra salgsprosessen.

Det prisbelønte bygget (bildet), som er blitt hyllet av selveste «The Terminator» Arnold Schwarzenegger, er dermed solgt for andre gangen og under tre år etter forrige salg.

Utvikleren NCC Property Development solgte i desember 2013 eiendommen til et syndikat tilrettelagt av RS Platou Real Estate AS og Malling & Co Eiendomskapital AS. Avtalen hadde ifølge en pressemelding en eiendomsverdi på 457 millioner kroner.

Men Newsec opplyste på sin store halvårlige markedspresentasjon torsdag ettermiddag at RS Platou Real Estate hadde solgt Østensjøveien 27.

Newsec oppgir tredje kvartal 2016 som overtakelse for eiendommen. Syndikattilretteleggeren sier imidlertid til NE nyheter fredag morgen at eiendommen ennå ikke formelt er kjøpt, men at de er i en prosess.

Salgsprisen denne gangen skal altså være 540 millioner kroner. Netto direkteavkastning – yield – er ifølge Newsec på 5,5 prosent, mens eiendommen i 2013 ble kjøpt til en yield på ca. 6,3 prosent.  Prisen denne gangen tilsvarer ifølge Newsec 31 412 kroner kvadratmeteren.

Østensjøveien 27 er totalt på om lag 17 600 kvadratmeter over 6 etasjer, pluss kjeller med parkeringsplasser. Etasjene er innredet både som åpne kontorlandskap og med cellekontorer.  Kontorbygget er BREEAM-sertifisert med «Excellent» og bygget som passivhus. I tillegg er Østensjøveien 27 valgt ut som et forbildeprosjekt i FutureBuilt.

Syndikatet tar over et bygg der gjennomsnittlig leiepris ifølge Newsec ligger på 1900 kroner kvadratmeteren. Investorene får med seg en gjenværende leieperiode på 7 år. Akershus Eiendom har hatt et utleieoppdrag for bygget, der de har annonsert 475 kvadratmeter med ledige arealer. Leietakere i Østensjøveien 27 er foruten NCC, Weifa AS og MySoft AS.

Powered by Labrador CMS