Solgte til syndikat

NCC Property Development AS har solgt Østensjøveien 27 i Oslo til et syndikat.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NCC opplyser i en pressemelding tirsdag morgen at eiendommen (se illustrasjon) er solgt til et syndikat tilrettelagt av RS Platou Real Estate AS og Malling & Co Eiendomskapital AS. Avtalen har en verdi på 457 millioner kroner, og overtakelsen finner sted  i dag, 17. desember.

NCC Property Development kunngjorde i mars i år at de ville selge det snaut 17 000 kvadratmeterstore nybygget.

Newsec anslo på sitt årlige høstseminar i slutten av september at salgsprisen for Østensjøveien 27 trolig ligger på mellom 430 og 450 millioner kroner. Det tilsvarer 26 000-27 000 kroner per kvadratmeter. Fasiten ble altså noe høyere.

Direkteavkastningen – yielden – ligger trolig helt på begynnelsen av 6-tallet. Ifølge Newsec ville en salgssum på 440 millioner kroner ha tilsvart en yield på ca. 6,3 prosent.

– Vi er fornøyd med å ha kommet i havn med dette salget i et litt krevende finansklima. Det betyr mye for oss å finne gode kjøpere til våre utviklingseiendommer etter hvert som de er ferdig utviklet. Salget og prisen viser at markedet etterspør moderne, miljøsertifiserte bygg, sier adm. direktør Rolf Thorsen, i NCC Property Development AS i pressemeldingen.

Thorsen vil overfor NEnyheter tirsdag morgen ikke si noe om yielden og sier det er helt bevisst. Bygget er nå 94 prosent utleid. Leietakere i Østensjøveien 27 er foruten NCC, Norsk Dental Depot AS, Weifa AS og MySoft AS.

Østensjøveien 27 har passivhusstandard og BREEAM-sertifiseres minimum til karakteren «Very Good».

Foto: Kolonihaven.no 

Powered by Labrador CMS