Aktuelt:

GIGANTPROSJEKT: Oslo Airport City kan gi 1 million kvadratmeter bygningsmasse rett ved Oslo Lufthavn Gardermoen.
GIGANTPROSJEKT: Oslo Airport City kan gi 1 million kvadratmeter bygningsmasse rett ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

Vurderer salg av Oslo Airport City

Styret i Oslo Airport City ser på muligheter for salg av hele eller deler av selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Det er Finansavisen som skriver om mulighetene for at det gigantiske eiendomsprosjektet Oslo Airport City kan bli solgt.

– Det er tidlig i prosessen og vi går åpent ut. Ytterpunktene er at selskapet enten fortsetter som i dag eller at hele selskapet finner ny eier. Mellom dette er det en rekke alternativer. Vi kan selge ut noe eller få med partnere på hele eller deler av utviklingen. Mulighetsrommet er stort og vi skal gjøre dette grundig, sier styreleder i Oslo Airport City Fredrik Torgersen til avisen.

Oslo Airport City har som visjon å utvikle Norges største, viktigste og mest sentralt beliggende næringspark, med langsiktighet og bærekraft som kommersielle konkurransefortrinn. Tomteområdet til OAC er på 1.150 mål og det kan bygges 1 million kvadratmeter i næringsparken.

Porsche Center Gardermoen er det første bygget i Oslo Airport City og ble ferdigstilt i sommer. Oslo Airport City har også The World Seafood Center og et kunst- og verdilager under oppføring.

De største eierne i Oslo Airport City er Christen Sveaas' Kistefos, med 24,8 prosent, Brødrene Jensen (8,2 prosent) og Finn Erik Røeds Trollborg Invest (4,3 prosent). I fjerde kvartal i fjor hentet selskapet inn rundt 100 millioner kroner i en emisjon.

Pangea Property Partners er hyret inn som strategiek og finansiell rådgiver for Oslo Airport City.

Powered by Labrador CMS