FOR STOR RABATT: Styeleder Simen Thorsen mener rabatten på Solon Eiendom-aksjen er for stor og vil legge selskapet ut for salg.
FOR STOR RABATT: Styeleder Simen Thorsen mener rabatten på Solon Eiendom-aksjen er for stor og vil legge selskapet ut for salg.

Vurderer å selge Solon Eiendom

Eiendomsselskapet vurderer strategiske alternativer, noe som kan gi et salg av selskapet eller en fusjon.

Publisert

Det er i en børsmelding mandag morgen at Solon Eiendom annonserer en prosess hvor de skal se på strategiske alternativer for selskapet. Etter en vurdering av strategiske muligheter, mener selskapet at det kan maksimere verdiene for aksjonærene ved å sette i gang en strukturert salgsprosess. Selskapet har hyret inn ABG Sundal Collier som finansiell rådgiver og Schjødt som juridisk rådgiver i prosessen.

«Styret mener at selskapet har en glimrende posisjon i viktige norske boligmarkeder, med en betydelig pipeline med lønnsomme prosjekter og en stor og attraktiv tomtebank», skriver selskapet i meldingen.

– Selskapets aksjekurs har hatt en betydelig rabatt sammenlignet med Net Asset Value. Vårt viktigste ansvar som styre er å levere aksjonærverdier. Gitt dette og den detaljerte strategiske gjennomgangen, har vi bestemt oss for å undersøke ulike alternativer, inkludert et potensielt salg av selskapet. Det er styrets oppfatning at dette er i aksjonærenes beste interesse, sier styreleder Simen Thorsen.

Det er bare halvannen uke siden det ble kjent at Stig Bech går av som sjef i Solon Eiendom og overlater lederstolen til Andreas Martinussen, som har vært sjef i Solon Eiendom før. Martinussen var i en periode leder av Fredensborg Fritid før han gikk tilbake til Solon Eiendom.

Det er flere aktører som kan være interessert i Solon Eiendom. Nordr Eiendom (tidligere Veidekke Eiendom), som ledes av Baard Schumann har uttalt tydelige vekstambisjoner. Selskapet har også John Fredriksens Norwegian Property på eiersiden og Ivar Tollefsens Fredensborg. Et UNION-fond er også på eiersiden i Nordr Eiendom. Samtidig er partnerne i UNION store aksjonærer i Solon Eiendom og representert i styret. En eventuell fusjon mellom Nordr Eiendom og Solon Eiendom, foretatt som en reversal takeover, vil kunne gi Nordr Eiendom en børsnotering. Også OBOS, NREP og flere andre giganter har vist interesse for å øke boligsatsingen og kan være aktuelle partnere med Solon Eiendom.