Bolig:

VURDERTE Å DROPPE PROSJEKTET: I 2018 skrev Estate Nyheter at Skanska Eiendomsutvikling vurderte å droppe prosjektet.

Ville bygge 400 boliger – endte opp med 320 enheter

Skanska Eiendomsutvikling sitt prosjekt på Sinsen ble banket gjennom i bystyret etter en planprosess som varte i over 4 år.

Publisert

I november 2016 ble det bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Sinsenveien 51-55 i Oslo. Fagkyndig Vista Utredning skisserte en samlet bygningsmasse med et bruksareal på 35.800 kvadratmeter, hvorav bolig utgjorde 34.100 kvadratmeter, tilsvarende 400 enheter. I tillegg kom barnehage (750 kvm) og forretning (ca. 1.000 kvm). Skanska ønsket å bygge 4-7 etasjer mot Sinsenveien
og 6-12 etasjer mot Dag Hammarskjölds vei.

I september 2018 skrev Estate Nyheter at Skanska Eiendomsutvikling vurderte å droppe prosjektet, som da rommet 344 boliger. Bakgrunnen var at PBE mente at byggehøydene og utnyttelsen var i strid med overordnende planer. Etaten fremmet derfor et eget alternativ med noe lavere høyder og utnyttelse.

– For naboreguleringen Sinsenveien 45-49 er det nylig sendt inn forslag som viser 4-8 etasjer med et snitt på 6 etasjer mot Sinsenveien, og i referat fra dialogmøte kan det oppfattes som om PBE samtykker i disse høydene. Skanskas utbygging bør likebehandles med Selvaags utbygging. Med PBEs alternativ vil Oslo miste 79 leiligheter med sentral beliggenhet nær kollektivtransport, skrev Skanska Eiendomsutvikling til PBE.

Planforslaget som ble sendt til politisk behandling, og godkjent av bystyret i desember, var imidlertid med PBEs anbefaling. Det inneholder 320 boliger i en bebyggelse i 4-8 etasjer. Forslaget sikrer barnehage, og bidrar til sykkeltrasé, gatetun, park, torg og oppgradering av Sinsenveien og aktivitetspark med flerbrukshall.

Powered by Labrador CMS