STØRST: Gønneviksøren ble ferdigstilt i 2013 og er Sammen sitt nest største boliganlegg.
STØRST: Gønneviksøren ble ferdigstilt i 2013 og er Sammen sitt nest største boliganlegg.

Vil ha flere boliger i Bergen, men hindres av en kommune på krabbegir

- Vi er i en situasjon hvor studentene må navigere boligjakten i et svært presset utleiemarked.

Publisert

Sammen er samskipnaden for studenter på Vestlandet. Med et stadig hetere utleiemarked ønsker de å bygge flere studentboliger i Bergen. Boligutbyggingen bremses imidlertid av et tregt kommunalt system, ifølge en pressemelding.

- Vi er i en situasjon hvor studentene må navigere boligjakten i et svært presset utleiemarked. Behovet for nye studentboliger er stort og vi håper kommunen kan prioritere studentboligbygging i tiden fremover, sier styreleder Amalie Lunde i Sammen.

Lang boligkø

Samskipnaden har søkt om å bygge flere nye studentboliger i Bergen, men lang kommunal behandlingstid gjør at prosjektene nærmest står på stedet hvil. Antallet studenter som står i kø for studentbolig er uvanlig høyt i år. Lunde tror det skyldes et stadig hetere utleiemarked med høye priser og mange om beinet. Hun forventer at utleiemarkedet vil være særlig hett før studiestart, og frykter det vil gå utover studentene.

- Vi hører fra studenter at de nærmest må kjempe om gamle og slitte leiligheter til urovekkende høye priser. Det vitner om et presset utleiemarkedet som går utover deres bokvalitet og økonomi, poengterer hun.

Sammen jobber aktivt for å tilby studentboliger med god standard som står i stil med studentenes økonomi. Samtidig ønsker de at boligutbygging skal bremse prisveksten i det private utleiemarkedet. De leter stadig etter nye boligprosjekter og tomter, og har i dag to prosjektsøknader til behandling hos kommunen. Blir disse blir godkjent kan samskipnaden tilby over 100 nye studentboliger i Bergen.

Lang behandlingstid hindrer fremdrift

Saksbehandlingstiden i kommunen hindrer imidlertid fremdrift. Amalie Johnsen Lunde trekker frem at det tok kommunen fire år å innvilge deres nyeste byggeprosjekt på Damsgård. Hun mener det er urovekkende at saksbehandlingen er så tidkrevende, særlig når studentene opplever et presset utleiemarked.

- Studentboligbygging burde være en større prioritet hos kommunen, og mer effektiv saksbehandling er nødvendig for at vi skal kunne imøtekomme studentenes behov. Vi håper kommunen vil prioritere og tilrettelegge for studentboligbygging, understreker hun.

Powered by Labrador CMS