STOLT: Vinneren av Cityprisen kan glede seg over at folk i Fredrikstad er blitt stolte av sentrum.

Vant Cityprisen

Cityplan vant Cityprisen 2020 etter utviklingen av Nygaardsplassen i Fredrikstad.

Publisert Sist oppdatert

Cityprisen, som deles ut hvert år under Citykonferansen, går til et utviklingsprosjekt som har levert noe ut over det vanlige til både gårdeier, brukere og omgivelsene. Årets vinner er Nygaardsplassen i Fredrikstad, som er utviklet av Cityplan.

«Nygaardsplassen er historien om et øde sted i byen som fikk fornyet liv. Boliger, kontorer, forretninger og restauranter omkranser et indre torg og en ny intim bygate, der alle elementer spiller godt sammen og tilfører aktivitet og bevegelse i og gjennom området. Prosjektet preges av dedikasjon og kreativitet, fra visjon til gjennomføring, med sterk bevissthet om arkitektonisk uttrykk og materialitet. Utvikler har gjennom lang og iherdig innsats utviklet robuste konsepter helt fra gateplan til øverste etasje, med lokalt innhold og eierskap. Bak utviklingen av Nygaardsplassen ligger et sterkt og kunnskapsbasert engasjement for lokalmiljøet og byen, en tilnærming som bør være et forbilde for utviklere i alle byer», skriver juryen i sin begrunnelse.

Byggherre og konseptutvikler er Cityplan, mens totalentreprenøren er AF Bygg Østfold. Det er MAD Arkitekter som er arkitekt, mens Studio Gran har vært interiørarkitekt.

– Vi har i flere år jobbet for å få Fredrikstad sentrum på beina, og det har vi delvis klart, sa daglig leder Sander Grundvig da han tok i mot Cityprisen sammen med kolleger og partnere.

I løpet av de fire siste årene har gangtrafikken og aktiviteten i sentrum blitt doblet, og Grundvig mener den lokale selvtilliten har økt kraftig.

– Tusen takk for pris, vi deler den med mange, fortsatte Grundvig.

Juryen består av Netten Østberg (fagdirektør Plan og arkitektur i Asplan Viak), Roar Sandnes (partner og arbeidende styreformann i Akershus Eiendom), Maren Bjerkeng (direktør utvikling i Aspelin Ramm) Andreas Vaa Bermann (avdelingsdirektør for områdeutvikling i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune) og Thor Olaf Askjer (adm. direktør i Norsk Eiendom).

Powered by Labrador CMS