Utvikling:

BOLIG OG NÆRING: NRE og NorgesGruppen skal utvikle denne eiendommen på Smestad, og har engasjert fire arkitektkontorer til et parallelloppdrag.

Utvikler Smestad: Parallelloppdrag og storstilt medvirkningsprosess

– Vi ønsker publikums hjelp til å skape et prosjekt som bidrar til å styrke Smestad sentralområde som et nabolagssentrum.

Publisert

NRE og NorgesGruppen med partnere skal utvikle Hoffsveien 92 og Sørkedalsveien 90 A og B – rett syd for T-banestasjonen. Mens kommunen jobber med en ny områderegulering for Smestad bruker NRE ventetiden godt. De har engasjert de fire arkitektkontorene AART, Grape, Mad arkitekter og Reiulf Ramstad Arkitekter til et parallelloppdrag for eiendommen.

Oppdragene ble stilt ut på Smestad denne uken og NRE har lagt opp til en storstilt medvirkningsprosess når denne sentrale eiendommen skal transformeres.

– Vi ønsker publikums hjelp til å skape et prosjekt som bidrar til å styrke Smestad sentralområde som et nabolagssentrum, sier Jeanette Bratt, utviklingssjef i NRE.

Her skal det bli nye møteplasser, forretninger og flotte leiligheter.

– Vi har stor tro på at Smestad som en destinasjon kan bli noe mer enn det er i dag. Og de fire parallelloppdragene viser det store potensialet denne eiendommen har. Vi vil utvikle et prosjekt med et variert handels- og tjenestetilbud som bidrar til å skape flere møteplasser i et innbydende og trivelig byrom. Og derfor vil vi veldig gjerne høre hva nabolaget ønsker seg, fortsetter hun.

På nettsiden smestadutvikling.no kan publikum utforske de fire parallelloppdragene.

Her kan man stemme på sin favoritt, svare på en spørreundersøkelse og sende inn lengere innspill. Medvirkningsprosessen vil være en del av vurderingen når det skal kåres en vinner av parallelloppdraget. Dette gir publikum en unik mulighet til å påvirke utviklingen på Smestad.

Utstilling

Medvirkningen foregår både digitalt og analogt. Parallelloppdragene er utstilt i Hoffsveien 92 i februar og mars. Og utstillingen er åpen for publikum. Her kan man få se prosjektene i stort format og i tillegg gå litt i dybden sammen med utviklingssjefen.

– Vi vil gjerne ha besøk og gleder oss til å møte nabolaget, sier Bratt.

NRE med partnere står bak Smestad Sentrum som kjøpte eiendommen sommeren 2023 i en transaksjon tilrettelagt av Fearnley Securities. CEO Allan Sønderbæk i NRE uttalte den gang at de hadde planer om å forvalte eiendommen i påvente av endelig områderegulering for Smestad, for deretter å regulere og utvikle et kombinert bolig- og næringsprosjekt.

Utvikling av eiendommen med nye boliger og næring er målet, men man ønsker å bidra til et levende Smestad også mens utviklingen er i planleggingsfasen:

– Vi har signert kontrakt med Joker som skal åpne en 300 kvadratmeter stor forretning i Sørkedalsveien 90A. Vi åpner fasaden og etablerer en ny inngang mot T-banestasjonen. PBE innvilget rammetillatelse forrige uke, og arbeidene skal snart i gang, sier Allan Sønderbæk.

Powered by Labrador CMS