NYTT: Det nye bankbygget skal kobles på det eksisterende bankbygget som en U.

Utvider bankbygningen på Gol 

Dagens bygning på 1.400 kvadratmeter blir utvidet med ytterligere 1.100.

Publisert

Ø.M. Fjeld skal bygge et nytt tilbygg til bankfilialen for SpareBank 1 Hallingdal Valdres på Gol ifølge en pressemelding.

Banken har behov for å utvide det eksisterende administrasjonsbygget med et to etasjers nybygg på til sammen 1.400 kvadratmeter med tilhørende kjeller på 1.100 kvadratmeter. Bygget skal kobles sammen med eksisterende bygg i alle etasjer. Utvidelsen skal blant annet omfatte kontorer, møterom, kantine, garderober, p-kjeller og tekniske rom. 

Totalentreprisen er verdsatt til 99 millioner kroner og avtalen er inngått med Ø.M. Fjeld-selskapet ØMF Asker Ringerike.

– Gol ligger helt i ytterkanten av hvor det kan være praktisk for oss å operere, men med et samarbeid med Kinneberg bygg og brannsikring føler vi oss trygge på at dette blir et godt prosjekt. Vi ser frem til å komme i gang i løpet av sommeren. Prosjektet skal være ferdigstilt høsten 2025, sier daglig leder, Ole Einar Rongved.

Før bygging skal tomta klargjøres med blant annet demontering av et eksisterende hus.

Det nye bankbygget skal sertifiseres som BREEAM NOR Excellent, og får blant annet et skråtak som danner en hesteskoform rundt et innvendig atrium og en innvendig takterrasse. Alle avstivende konstruksjoner over terreng utføres i massivtre.

Powered by Labrador CMS