VED T-BANEN: Området ligger 600 meter fra Rommen T-banestasjon.
VED T-BANEN: Området ligger 600 meter fra Rommen T-banestasjon.

Ut med Sivilforsvaret – inn med 335 boliger

AF Gruppen og Bori BBL vil bygge 335 boliger på en tomt i Groruddalen som har vært benyttet av Sivilforsvaret.

Publisert

Gl Utvikling AS
 har bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Trondheimsveien 529. Eierne bak utbyggingsplanene er AF Gruppen Norge og Bori Utbygging (Bori BBL), som bygger boliger i hele Østlandsområdet. Hensikten er å bygge moderne boliger med god kvalitet og tilføre noe nytt i Oslo Nord.

Eiendommen har vært benyttet av Sivilforsvaret til undervisningsrom, boliger, lager og garasjer. De leier området der i dag.

– Området ligger med flott utsikt over Groruddalen og 600 meter til Rommen T-banestasjon. Det er tilliggende rekkehusbolig er i nord. Eiendommen er omkranset av naturområde med skog i øst. Svarttjernsbekken går gjennom området, heter det i henvendelsen til PBE.

Utbyggerne viser til at mange av boligene i Groruddalen er oppført på 1970-tallet. Prosjektet skal tilføre det lokale område og byen «moderne, miljøvennlige boliger med god kvalitet og estetikk som er attraktivt for både unge familier, voksne og eldre».

– Det nye boligmiljøet vil løfte områdets status som gjør at mennesker ikke trenger å flytte ut av bydelen for å etablere seg i en ny moderne og teknisk utviklet bolig. Det grønne området i prosjektet vil tilføre hele lokalområdet en opplevelse med bekken i sentrum som flyter gjennom området.

Det skisseres 335 nye boliger med et samlet bruksareal på 30.000 kvadratmeter. Foreslått bebyggelse er opp mot 8 etasjer. Bebyggelsen er plassert med blokker mot vest-Trondheimsveien for støybeskyttelse. Fasadene her er av tunge materialer.

– Det er lettere rekkehus mot øst som legger seg godt inn i terrengstigningen. Hovedatkomst er i nordvestre hjørne, hvor parkering for husene nord for bekken er lokalisert. Bebyggelsen sør for bekken får adkomst langs den mindre veien (slik det er i dag, fremgår det av henvendelsen.

Powered by Labrador CMS