KVALITET: Christoffer Hæhre og Endre Folge er veldig fornøyde med kvaliteten på investorene som har tegnet seg i fondet.

UNION Gruppens kredittfond gjennomfører første transaksjon

I samarbeid med BN Bank har UREC satt sammen en finansieringspakke til et moderne logistikkbygg på Vestby.

Publisert Sist oppdatert

I et eiendomsmarked preget av store gjeldsforfall og et krevende kapitalmarked fikk UNION Gruppen som første aktør i Norge konsesjon til å utstede private direktelån til bedrifter. Nå har kredittfondet UREC bistått med refinansieringen av et obligasjonslån på totalt 770 millioner kroner.

I tett samarbeid med BN Bank har UREC satt sammen en attraktiv og langsiktig finansieringspakke til et moderne logistikkbygg på Vestby, fremgår det av en pressemelding.

– Dette er en vinn-vinn-situasjon der låntager sikrer en lang og fleksibel finansiering til en konkurransedyktig samlet rentekostnad, og størrelsen på låneutmålingen medfører at eierne ikke behøver å tilføre ytterligere egenkapital i forbindelse med refinansieringen, sier Christoffer Hæhre, Managing Director for kredittfondet.

BN Bank tilbyr totalt 575 mill. av refinansieringen, mens UREC har fasilitert for ytterligere 160 mill. Det øvrige dekkes av eksisterende kontantbeholdning. Lånet har totalt fem års løpetid, og i tråd med fondets strategi vil det være privat og ikke omsettbart.

Logistikkbygget i Vestby.

– Vi får en solid pantepakke og god løpende avkastning på lånet. Alt i alt en attraktiv risk/reward som er i tråd med fondets strategi, sier Hæhre.

Logistikkbygget fra 2020 er et grønt bygg med energiklasse A. Det vil si at det produserer mer energi enn det forbruker.

– Det passer godt inn i kredittfondets profil. UREC har et sterkt fokus på ESG og klassifiseres som lysegrønt under Artikkel 8.

Ifølge Hæhre er transaksjonen et godt eksempel på samarbeidet mellom bank og kredittfondet som gir muligheter til å strukturere gjeld på en måte få andre kan tilby.

– Vi er veldig fornøyde med kvaliteten på investorene som har tegnet seg i fondet. Disse består i hovedsak av langsiktig pensjonskapital og family office med omfattende eiendomskompetanse. Nå ser vi frem til å bistå i flere spennende prosjekter i tiden fremover, sier han.

Powered by Labrador CMS