KONTROLL: XPND kjøper 51 prosent av Eggemoen Aviation & Technology Park av Tronrud Engineering.
KONTROLL: XPND kjøper 51 prosent av Eggemoen Aviation & Technology Park av Tronrud Engineering.

Tar kontroll over industripark

XPND kjøper 51 prosent av Eggemoen Aviation & Technology Park.

Publisert Sist oppdatert

Brødrene Nils og Ola Tronrud eier henholdsvis eiendomsselskapet XPND og Tronrud Engineering på Hønefoss. Sistnevnte har bygd opp og eier Eggemoen Aviation & Technology Park sju kilometer nord for byen, men selger nå 51 prosent av aksjene til XPND. Ambisjon deres er ifølge en pressemelding å videreutvikle en fremtidsrettet, konkurransedyktig industripark som tiltrekker seg nye teknologimiljøer fra inn- og utland.

LES OGSÅ: Utvider stadig i hjembyen

– Det er en kortsiktig målsetning å kunne sysselsette over 1.000 mennesker på Eggemoen, mot 400 i dag. Potensialet er imidlertid langt høyere, melder brødrene.

Parallelt med å bygge opp Tronrud Engineering har Ola Tronrud og hans team utviklet industriklyngen på Eggemoen. Parken på 2.300 mål er regulert til industri-, kontor- og flyplassvirksomhet. Flere nasjonale og internasjonale høyteknologiske bedrifter er etablert der, som Norsk Titanium, Flir unmanned aerial systems, Glassolite og Recab.

Flyplassen er et viktig element for videre utvikling og brukes av privatpersoner, næringsaktører og offentlige virksomheter.

LES OGSÅ: Nekter å bøye seg for Fylkesmannen

– For oss er timingen svært god og et viktig ledd i vår utvikling med allokering av kapital inn i det lokale markedet i Ringeriksregionen. Tronrud Engineering kan på sin side – ved å frigjøre ressurser og kapital – ha ytterligere øket fokus på sin omfattende industrisatsing. Vi er meget tilfredse med å ha kommet til enighet. Det er en vinn-vinn-transaksjon som blir en perfekt match mellom deres industrikompetanse og vår eiendoms- og markedskompetanse, sier adm dir Nils Tronrud i XPND.

Han overtar også eiendomsdriften av Eggemoen Aviation & Technology Park så raskt det er praktisk mulig. Kjøpet er en strategisk investering som åpner nye muligheter for begge selskapene.

– Jeg har alltid hatt stor respekt for det min bror har bygget opp med kunnskap, skikkelighet og hardt arbeid. Han var min støttespiller da jeg startet BMW i Hønefoss i 1993; siden har vi vært tett på hverandre også forretningsmessig. Nå er det naturlig at jeg tar med XPNDs kompetanse inn i et samarbeid. Sammen sikter vi mot nye høyder, påker Nils Tronrud.

LEDS OGSÅ: Vil bruke tre milliarder på ny bydel

– Tronrud Engineerings kompetanse har vært, og vil fortsette å være, sentral i nyetableringer på Eggemoen. Nå ser vi imidlertid frem til å kunne overlate det formelle drifts- og utviklingsansvaret av eiendommen til XPND. Sammen skal vi skape nye, spennende muligheter og tilrettelegge for videre industriell konkurransedyktighet. Teknologi er vårt DNA og opphavet til det som er skapt her på Eggemoen. Nå gleder vi oss til å bygge videre på dette sammen, sier Ola Tronrud.

Powered by Labrador CMS