DEAL: Solon Eiendoms adm. direktør Stig Bech kjøper fra Kruse Smiths styreleder Sissel Leire.
DEAL: Solon Eiendoms adm. direktør Stig Bech kjøper fra Kruse Smiths styreleder Sissel Leire.

Solon kjøper eiendomsselskap

Solon Eiendom kjøper Kruse Smith Eiendom for en eiendomsverdi på 2,3 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Solon Eiendom sikrer seg dermed en tomtebank på 2500 boliger og 660 boliger i produksjon, samt noe næringseiendom. Kruse Smith Eiendom har prosjekter i Stavanger, Sandnes, Kristiansand, Bergen og Oslo. Solon Eiendom betaler 608 millioner kroner for aksjene i selskapet, hvorav 167 millioner er oppgjør for intern gjeld i Kruse Smith Eiendom. Oppgjøret er basert på en eiendomsverdi på ca. 2,3 milliarder kroner.

Les også: Bonum ført bak lyset i Bygdøy Allé

– Kjøpet av Kruse Smith Eiendom passer godt inn i vår vekstambisjon». Vi har en spennende portefølje i betydelig vekst i Stor-Oslo. Vi har også sett etter muligheter for å videreføre vårt konsept i andre sentrale markeder. I denne sammenheng er Kruse Smith Eiendom en aktør som allerede jobber etter mye av de kvalitetsprinsipper vi er opptatt av. Selskapet har en tomtebank med svært gode beliggenheter, en jevn produksjon i alle markedene og en stab med høy kompetanse. Virksomheten er kompletterende til vår. I og med at deler av virksomheten ligger utenfor Oslo-regionen har det vært særdeles viktig å kunne få med oss staben som kjenner porteføljene og de lokale markedene. I Solon Eiendom har vi alltid vært «hands on» i alle våre prosjekter – slik blir det også videre. Solons grunnfilosofi om å bygge den foretrukne boligen vil bli videreført uendret, sier adm. direktør Stig L. Bech i Solon Eiendom

– Vi er glade for å ha funnet en riktig kjøper til vår eiendomsvirksomhet. Solon Eiendom vil i tillegg til vår portefølje, få glede av hele vår stab av kompetente eiendomsutviklere, sier styreleder Sissel Leire i Kruse Smith AS.

Pareto Securities har vært tilrettelegger av transaksjonen, som er en av de største eiendomstransaksjonene i 2019. Advokatfirmaet BAHR AS og Ernst & Young AS har bistått Solon i forbindelse med Transaksjonen.

Se Stig Bech i Solon fortelle Estate Play hvorfor Solon Eiendom oppnår høyere salgspriser enn konkurrentene her:

Powered by Labrador CMS