SALG: Sørum, Fet og Skedsmo kommuner blir Lillestrøm kommune om et halvt år. Det medfører salg av mange kommunale eiendommer. Foto: Sørum kommune
SALG: Sørum, Fet og Skedsmo kommuner blir Lillestrøm kommune om et halvt år. Det medfører salg av mange kommunale eiendommer. Foto: Sørum kommune

Skal selge unna kommunale eiendommer

Kommunesammenslåingen fører til massesalg av eiendommer.

Publisert Sist oppdatert

Kommunene Sørum, Fet og Skedsmo i Akershus blir slått sammen til Lillestrøm kommune 1. januar. I den forbindelsen har REAL Næringsmegling as fått oppdraget med å selge overflødige utviklings- og næringseiendommer, inkludert tomter, i alle kommunene.

Jobben forventes å ta flere år, og REAL har foreløpig skrevet kontrakt om to år.

LES OGSÅ: Bytter ut kjøpesenterdelen med flere leiligheter 

– Men det ligger i kortene at vi fortsetter arbeidet med en ny avtale etter det. Vi har knapt kommet i gang med de første salgsobjektene for Sørum. Samlet utgjør dette foreløpig eiendommer som er taksert til ca 60 millioner kroner. Rett etter sommeren går vi blant annet i gang med et stort boligtomteområde der, sier daglig leder Eivind K. Aursøy.

Hva som kommer på salgslisten fra Fet og Skedsmo er ennå ikke klart, men det bli mange flere eiendommer og ikke minst store summer etterhvert.

LES OGSÅ: Bygger testlab for bransjen

– Kabalen er langt fra lagt ennå, for hvilke eiendommer som skal selges avhenger av hva politikerne beslutter. Det arbeidet begynner de på i høst, men det er klart at det blir noe gjenbruk også. Alt skal jo ikke etableres i Lillestrøm, påpeker han.

Selskapet tror dessuten de vet hvorfor oppdraget havnet i fanget deres.

– Som den eneste rene næringsmegleren på Romerike tror vi den lokalkunnskapen vi besitter var viktig for oppdragsgiver. Få kjenner dette markedet bedre enn oss, noe vi er sikre på vil komme vår oppdragsgiver til gode, melder de.

 

 

Powered by Labrador CMS