AMBISJONER: Ilija Batljan i SBB i Norden kjøper Hemfosa. Foto: Marius Viken
AMBISJONER: Ilija Batljan i SBB i Norden kjøper Hemfosa. Foto: Marius Viken

Oppkjøp skaper nordisk gigant

Svenske SBB i Norden vil kjøpe Hemfosa for 23,5 milliarder svenske kroner. Det sammenslåtte selskapet får eiendom i Norge verdt 12,4 milliarder svenske kroner.

Publisert Sist oppdatert

De to selskapene skriver i en pressemelding at målet er å skape Nordens største eiendomsselskap for sosial infrastruktur. Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB i Norden) betaler 126,15 kroner for hver stamaksje i Hemfosa og 194,63 kroner for hver preferanseaksje. Budet priser Hemfosa til 23,5 milliarder svenske kroner.

– Vi mener tilbudet innebærer en mulighet for aksjonærene i Hemfosa å realisere verdier fra deres aksjer, samtidig som de beholder en eksponering mot utviklingen av den nye felles organisasjonen og realisering av synergier, sier grunnlegger og sjef Ilija Batljan i SBB i Norden.

Les også: Skal kjøpe eiendom for 25 milliarder

Et sammenslått selskap får samlede eiendomsverdier på 70,5 milliarder svenske kroner. Det får eiendommer i Norge verdsatt til 12,4 milliarder svenske kroner. Porteføljen består av eiendommer som får sine leieinntekter finansiert av det offentlige.

– Med denne transaksjonen skaper vi Nordens største selskap for sosial infrastruktur. Det sammenslåtte selskapet skal ha en attraktiv og stabil eiendomsportefølje kjennetegnet av eksponering mot nordiske velferdsstater med lange leieavtaler, høye utnyttelsesgrader og en diversifisert base med leietakere, sier Batljan.