Aktuelt

Skal kjøpe eiendom for 25 milliarder

Den svenske eiendomskongen Ilija Batljan oppgraderer målene for SBB i Norden. Det betyr at det kan kjøpes eiendom for 25 milliarder svenske kroner.

VEKST: Ilija Batljan har ambisjoner for det børsnoterte eiendomsselskapet SBB. Foto: Marius Viken.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Ilija Batljan har store ambisjoner for sitt børsnoterte eiendomsselskap SBB. Selskapet har i løpet av få år vokst kraftig og har nå en eiendomsmasse verdt 30 milliarder svenske kroner. Målet har vært å øke eiendomsporteføljen til 40 milliarder kroner i år 2023. Nå oppgraderer svensken, som blant annet har kjøpt og solgt DNBs hovedkvarter i Bjørvika, ambisjonene for SBB.

De nye finansielle og operasjonelle målene til SBB innebærer at selskapet skal ha en eiendomsportefølje på 55 milliarder svenske kroner innen 2021, med kredittratingen BBB+. Dermed skal selskapet øke eiendomsporteføljen med 25 milliarder kroner de to neste årene.

– Selskapets mål og strategier stammer fra et fokus på å bygge Nordens største aktør innenfor sosial infrastruktur, der kjernevirksomheten er å kjøpe og forvalte samfunnseiendommer. Utover samfunnseiendommer, fokuserer vi på utleieboliger hvor ambisjonen er å øke ulike typer av samarbeid fremover, sier SBBs sjef og gründer Ilija Batljan i en pressemelding.

Han lover at selskapet skal være en aktiv deltaker i transaksjonsmarkedet fremover.

– Vår styrke ligger i å finne muligheter og agere på dem i markedet og samarbeide med kommuner der vår lange erfaring gir oss konkurransefordeler, fortsetter SBB-sjefen.

SBB har gjort flere store kjøp i Norge de seneste årene. Blant annet ble DNBs hovedkontor i Bjørvika kjøpt før det senere ble solgt igjen. SBB har også kjøpt en større portefølje av Entra på Sørlandet.


Se også Estate Play fra Mipim i Cannes hvor Thor Bjørdal i Colliers International forteller om enorm interesse for norsk næringseiendom fra svenskene.

Rentetoppen er nådd
Play
Vil bygge flere hundre boliger på Haugerud (+)
Bolig
Staten selger eiendommer verdt over 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips – Anleggsbidragsmodellen
Juss
Byggherrehjørnet: Ansvar for offentlige tillatelser i totalentrepriser
Juss
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Fredensborg kjøper 83 mål for utvikling (+)
Utvikling
Her har det vært restaurantdrift i 50 år. Nå slår Oslo tingrett fast at en eiendomsmegler kan overta lokalene (+)
Analyse
PBE med helomvending på Vålerenga
Utvikling
Startet året med salg, men kjøpelysten er der fortsatt (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.