Aktuelt

Skal kjøpe eiendom for 25 milliarder

Den svenske eiendomskongen Ilija Batljan oppgraderer målene for SBB i Norden. Det betyr at det kan kjøpes eiendom for 25 milliarder svenske kroner.

VEKST: Ilija Batljan har ambisjoner for det børsnoterte eiendomsselskapet SBB. Foto: Marius Viken.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Ilija Batljan har store ambisjoner for sitt børsnoterte eiendomsselskap SBB. Selskapet har i løpet av få år vokst kraftig og har nå en eiendomsmasse verdt 30 milliarder svenske kroner. Målet har vært å øke eiendomsporteføljen til 40 milliarder kroner i år 2023. Nå oppgraderer svensken, som blant annet har kjøpt og solgt DNBs hovedkvarter i Bjørvika, ambisjonene for SBB.

De nye finansielle og operasjonelle målene til SBB innebærer at selskapet skal ha en eiendomsportefølje på 55 milliarder svenske kroner innen 2021, med kredittratingen BBB+. Dermed skal selskapet øke eiendomsporteføljen med 25 milliarder kroner de to neste årene.

– Selskapets mål og strategier stammer fra et fokus på å bygge Nordens største aktør innenfor sosial infrastruktur, der kjernevirksomheten er å kjøpe og forvalte samfunnseiendommer. Utover samfunnseiendommer, fokuserer vi på utleieboliger hvor ambisjonen er å øke ulike typer av samarbeid fremover, sier SBBs sjef og gründer Ilija Batljan i en pressemelding.

Han lover at selskapet skal være en aktiv deltaker i transaksjonsmarkedet fremover.

– Vår styrke ligger i å finne muligheter og agere på dem i markedet og samarbeide med kommuner der vår lange erfaring gir oss konkurransefordeler, fortsetter SBB-sjefen.

SBB har gjort flere store kjøp i Norge de seneste årene. Blant annet ble DNBs hovedkontor i Bjørvika kjøpt før det senere ble solgt igjen. SBB har også kjøpt en større portefølje av Entra på Sørlandet.


Se også Estate Play fra Mipim i Cannes hvor Thor Bjørdal i Colliers International forteller om enorm interesse for norsk næringseiendom fra svenskene.

Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss
109 leiligheter for 500 millioner (+)
Bolig
Langer ut mot Byantikvaren
Utvikling
Ønsker å endre lov om kommunal forkjøpsrett til leiegårder
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.