SOLGT: Oslo kommune har nå kjøpt denne eiendommen.

Kommunen kjøper leiligheter for 103 mill

Da eier Oslo kommune hele sameiet.

Publisert Sist oppdatert

30. januar fikk Boligbygg budaksept på kjøp av Lilleakerveien 43C i Bydel Ullern – 24 blokkleiligheter fra 2014. Kjøpet har forbehold om ytterligere vurderinger og godkjenning i foretakets eget styre, samt i bystyret, melder kommunen.

Eiendommen selges som et aksjeselskap for 103 millioner kroner. Boligbygg eier allerede 21 boliger i nabobygget, kjøpt i 2017. Kommunen forvalter dermed alle de 45 boligene i sameiet så snart kjøpet er gjennomført.

LES OGSÅ: Boligbygg sendte bekymringsmelding til PBE

Kjøp av aksjeselskap og eiendom over 50 millioner kroner skal behandles av bystyret. Den inngåtte avtalen om kjøp har blant annet forbehold om en selskapsgjennomgang (due diligence) og bystyrebehandling.

– Dersom gjennomgangen ikke fører til funn som kan gjøre at vi trekker oss fra avtalen, vil styret i Boligbygg behandle saken i februar. Om kjøpet godkjennes sendes saken videre til bystyret, sier Kaja Strøm-Håkonsen, leder for Boligbygg sin nyopprettede seksjon for kjøp og salg.

LES OGSÅ: Her er Boligbyggs første kjøp etter skandalen

Bydel Ullern har et stort behov for flere kommunale boliger.

– Denne bygården har mange av de kvalitetene vi ser etter. Det er et moderne bygg i mur med heis, og leilighetene samsvarer med bydelens behov, påpeker hun.

Boligbyggs kjøp av eiendommer ble stanset i 2017 etter at det ble avdekket mangelfulle rutiner i kjøpsaktiviteten i årene 2015-2017.

LES OGSÅ: Vil bygge boliger på Vålerenga

– Vi fikk klarsignal fra byrådet i august i fjor til å starte med kjøp av eiendommer igjen, og det er satt av midler i kommunens budsjett. Flere bydeler har et stort behov for kommunale boliger, sier administrerende direktør Marit Leganger.

Powered by Labrador CMS