KONTROLL: Fra januar av er det Ferd som kontrollerer Nordbohus.

Kjøpte alle aksjene i Nordbohus

I januar blir Nordbohus en del av Mestergruppen.

Publisert Sist oppdatert

Mestergruppen, som kontrolleres av Johan H. Andresen gjennom Ferd,  tar i januar over alle aksjene i boligleverandøren Nordbohus, som i 2018 var Norges tredje største boligbygger med 1.178 igangsatte boliger. Kjeden har fokus på trehus og bygger eneboliger, kjedede eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og leiligheter, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Forventer 300 mill for næringseiendommene

– Gjennom oppkjøpet av Nordbohus får vi tilgang til en svært sterk merkevare og vi får mange nye, dyktige medlemsbedrifter med på laget. Markedet for boligbygging er i rivende utvikling med nye digitale løsninger, økt fokus på bærekraft og en mer industrialisert byggeprosess. Vi tror sannsynligheten for å lykkes er høyere når flere går sammen, sier konsernsjef Mikkel Sandvik i Mestergruppen som omsetter for rundt 12 milliarder kroner med omkring 1500 ansatte.

Mestergruppen har fra før huskjedene Mesterhus, Systemhus og Blink Hus. Nordbohus skal drives videre som en egen kjede med eksisterende merkevare og kjedekontor i Trondheim.

LED OGSÅ: Satser millioner i hjembygda

– I en bransje med store endringer og skjerpet konkurranse er det viktig å tenke strategisk og tenke fremover. Det er mulig å lykkes alene, men det er større muligheter når man er en del av et lag og løfter sammen. Eksempelvis innen digitalisering og innkjøpsbetingelser oppnår vi stor effekt med Mestergruppen som eier og samarbeidspartner, sier styreformann Jan Henning Kleiv i Nordbohus.

Eierne i Nordbohus har stemt ja til transaksjonen etter et eiermøte 28. november. Gjennomføring av transaksjonen er avhengig av godkjenning av konkurransemyndighetene, noe som forventes å være klart i januar 2020.

LES OGSÅ: Politikere stoppet stort boligprosjekt

Mestergruppen har Ferd som sin største eier, og er et av Norges største konserner innen byggevarehandel, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling. Selskapet eier byggevarekjedene Byggtorget, Byggeriet, Ski Bygg og XL-BYGG, samt huskjedene Mesterhus, Systemhus og Blink Hus. Og de er hovedeier av byggevarekjeden XL-BYGG i Sverige. Konsernet har også eiendomsutvikling gjennom Mestergruppen Eiendom og tilbyr arkitekt- og rådgivningstjenester gjennom Mestergruppen Arkitekter. Konsernet har også Saltdalshytta og Røroshytta i porteføljen.

Powered by Labrador CMS