UTSATT: Salget av hotellet er utsatt, mens salget av kontorbygget ikke er rammet på samme måte som hotellet, Foto: Terje Borud.
UTSATT: Salget av hotellet er utsatt, mens salget av kontorbygget ikke er rammet på samme måte som hotellet, Foto: Terje Borud.

Hotellsalg lagt på is

Bane NOR Eiendom har lagt salget av det nye hotellet i Drammen på is som følge av koronaviruset. Samtidig går salget av kontorbygget som planlagt.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser adm. direktør Jon-Erik Lunøe til Estate Nyheter. Bane NOR Eiendom sendte i slutten av januar ut et informasjonsprospekt for hotellet med 247 hotellrom og en bygningsmasse på 123 000 kvadratmeter. I tillegg skulle eiendomsutvikleren selge kontorbygget Drammen Business Center, som er på 13 700 kvadratmeter. Nå er planene om å selge hotellet utsatt inntil videre.

– Vi har lagt salget av hotellet Quality Hotel River Station på is, da kjøpere og vi velger å se an hvordan hotellmarkedet tar seg inn etter at samfunnet kommer i gang igjen. Vi er komfortable med dette og ser det ikke som hensiktsmessig å selge høns i regnvær, bokstavelig talt, skriver Lunøe i en e-post til Estate Nyheter.

Han forteller at hoteller før korona-pandemien hadde et bra og voksende belegg, godt over prognosene.

– Vi har derfor god tro på at markedet vil komme tilbake og vi har ikke hastverk med salg av hotellet, fortsetter Lunøe.

Salget av kontorbygget ser er ikke rammet på samme måte som salget av hotelleiendommen.

– Når det gjelder kontorbygget Drammen Business Center, har vi inngått budaksept med kjøper og det pågår due dilligence-prosess med inngåelse av endelig kjøpsavtale om noen uker. Jeg anser at kontoreiendommen fortsatt er attraktivt med god plassering på et knutepunkt. Det er solide, overveiende offentlige leietakere, og med redusert bankrente tenker jeg at situasjonen framstår fortsatt som god for kjøper, om ikke enda bedre i nåværende situasjon. Selv om kjøper har styreforbehold fram til endelig kjøpsavtale, så har jeg stor tro på at dette salget går som planlagt, sier Lunøe.

Powered by Labrador CMS