ÆRVERDIG: Bygården ble oppført under boomen i hovedstaden på 1890-tallet. Men det blir ingen boliger der.

Ga opp boligprosjekt i Kvadraturen og solgte

Erik Bøhler og Stein Erik Hagen ville utvikle boliger i Rådhusgata 9, men møtte sterk motstand fra Byantikvaren. I stedet ble eiendommen solgt.

Publisert Sist oppdatert

Erik Bøhler. Foto: CF-Wesenberg/Kolonihaven

– Vi fikk et tilbud som vi syntes var attraktivt. Det er hovedgrunnen til at vi nå selger Rådhusgata 9. I tillegg har vi brukt mye tid og krefter på å få til et boligprosjekt på eiendommen. Byantikvaren er positiv til boliger i Kvadraturen, men utfra de prosessene vi har hatt her, ble det vanskelig å få det til med de kravene de satte. Vi har brukt mye tid og penger på dette og er veldig skuffet, sier Erik Bøhler til Estate Nyheter.

Hans selskap Macama og Stein Erik Hagens selskap Canica har nettopp solgt Rådhusgata 9 til en ukjent kjøper. Det var Heilo som var megler, mens Thommessen var selgers rådgiver. Bøhler sier det ble umulig å både etterfølge Byantikvarens krav og regelverket for bygging av boliger.

Dermed har nok en eiendomsaktør gitt opp boligutvikling i Kvadraturen etter motstand fra Byantikvaren. Aspelin Ramm hadde for kort tid siden planer om boliger i Skippergata, som ble droppet på grunn av at det ble umulig å kombinere Byantikvarens krav med offentligrettslige krav for bygging av boliger.

Rådhusgata 9 har et areal på 4750 kvadratmeter. Bygården ble oppført under boomen på 1890-tallet.

 

Powered by Labrador CMS