KUNDENE KOMMER TILBAKE: Fotfallet i Citycons kjøpesentre er på vei opp igjen.
KUNDENE KOMMER TILBAKE: Fotfallet i Citycons kjøpesentre er på vei opp igjen.

Tilbake mot normalen for kjøpesenterkjede

Kjøpesenterkjeden Citycon melder om nesten normal aktivitet i kjøpesentrene i juli.

Publisert

Citycon fikk smake pisken da koronaviruset Covid-19 rammet Norden i mars, med flere stengte butikker og kunder som holdt seg hjemme. Men i forbindelse med at selskapet legger frem tall for første halvår, skriver Citycon i en melding av fotfall (antall kunder i sentrene) nå nærmer seg normale nivåer igjen. Ifølge selskapet hadde sentrene 95 prosent av normalt fotfall i slutten av juli, og alle leietakerne holder dørene åpne for kunder.

I perioden fra april til juni oppnådde Citycon netto leieinntekter på 50,2 millioner euro. Det er nesten 6 millioner lavere enn i andre kvartal året før og skyldes at Covid-19 både tvang flere av leietakerne til å redusere prisene og førte til færre kunder og lavere omsetning. I tillegg hadde Citycon lavere inntekter fra parkering.

I februar tok Citycon over hele Sektor Portefølje II AS etter å ha eid 20 prosent. Transaksjonen gjorde at kjøpesenterkjeden sikret seg 100 prosent av de tre sentrene Stovner Senter, Torvbyen og Markedet (som senere ble solgt igjen). Ifølge Citycon bidro kjøpet av sentrene til 2,3 millioner euro i økte leieinntekter andre kvartal.

Citycon eier og drifter kjøpesentre i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Estland. I porteføljen er kjente kjøpesentre som Linderud Senter, Stovner Senter og Oasen.