Transaksjon:

SATSER MER I NORGE: Ilija Batljan øker satsingen i Norge ved å ta eierskap i Solon, som samtidig forblir notert på Oslo Børs.

Svenske SBB blir Solons nye partner

Solon Eiendoms jakt på strategisk partner er over. Ilija Batljans børsnoterte eiendomsselskap SBB går inn på eiersiden i Solon.

Publisert Sist oppdatert

Det er gjennom en serie med transaksjoner at SBB og Solon Eiendom nå finner sammen. Solon vil ta over og utvikle SBBs eiendomsportefølje i Kristiansand. Kjøpet blir finansiert med en kombinasjon av 7,4 millioner nye aksjer i Solon som blir utstedt til SBB til kurs 43 kroner og utsatt betaling til SBB, avhengig av reguleringsplaner for eiendommene. Det dreier seg om to næringseiendommer som har leieinntekter i dag, men som begge er i prosess med å reguleres til boligformål.

Etter dette kjøpet vil SBB tilby alle Solons aksjonærer å selge inntil 5 millioner aksjer i Solon til 40 kroner per aksje. Storaksjonærer som Simen Thorsen, Tore Aksel Voldberg og Øystein Landvik vil selge deres pro rata andel, inkludert mellomlegget dersom ikke nok aksjonærer aksepterer.

Etter transaksjonene vil SBB bli sittende på 15 prosent eierskap i Solon, med ambisjoner om å øke ytterligere til rundt 20 prosent. Partene vil også etablere et 50/50 eid selskap som skal ta over SBBs portefølje med 11 utviklingsprosjekter innenfor bolig i Stockholm. Målet for den porteføljen er å utvikle opptil 1.000 boliger. Solon skal også noteres på den svenske børsen Nasdaq First North Growth Market i løpet av 2021, samt gjennomføre en emisjon i forbindelse med den svenske noteringen.

– Solon har en sterk ledelse og eier en av de beste utviklingsporteføljene i i Norge innenfor bolig. Solon er klar og godt posisjonert til å utvide plattformen ytterligere. Etter en omfattende strategisk gjennomgang, er jeg strålende fornøyd med at Solon har konkludert med det jeg er som det beste utfallet: Et partnerskap med en markedsleder i det svenske markedet. Dette vil gjøre det mulig for Solon å fortsette veksten og utviklingen, sier Andreas Martinussen, CEO i Solon.

– Vi er imponert over Solons reise i Norge, hvor de har lyktes med å kombinere god lønnsomhet med å skape attraktive prosjekter som gir byene de er i kvaliteter. Som Nordens største eiendomsutvikler, ser vi potensial for å skape verdier for både SBB og Solons aksjonærer. SBBs utviklingsekspertise vil sammen med Solons evner til å skape attraktive prosjekter skape verdier i både Norge og Sverige, sier CEO Ilija Batljan. i SBB

Powered by Labrador CMS