Transaksjon:

FØRSTE KJØP: Det første norgeskjøpet til Studentbostäder i Norden var 99 studentleiligheter ved Pilot Flight Academy Torp Sandefjord.
FØRSTE KJØP: Det første norgeskjøpet til Studentbostäder i Norden var 99 studentleiligheter ved Pilot Flight Academy Torp Sandefjord.

Svensk selskap kjøper studentboliger i Norge

Studentbostäder i Norden ekspanderer, og gjør sitt andre kjøp i nabolandet.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom sitt heleide datterselskap Stusab Norge AS har Studentbostäder i Norden inngått avtale med Sky Property AS om å kjøpe en eiendom med 48 studentboliger i Norge. Eiendommen har en underliggende eiendomsverdi på ca. 47 millioner kroner, og er utleid med en femårig utleieavtale (leies ut samlet) til Pilot Flight Academy AS.

Eiendommen er beliggende ved Pilot Flight Academy sin campus på Notodden. Akademiet er en av Europas største flyskoler med et internasjonalt miljø, som omfatter nærmere 400 elever.

– Det er gledelig å kunne utvide samarbeidet med Pilot Flight Academy og være en del av deres fortsatte vekstreise nå som verden gjenåpnes. Pilotuniversitetet er unikt og tiltrekker seg studenter fra hele verden. Vi forstår at Campus Notodden er attraktiv for internasjonale studenter, som får en fantastisk utsikt over fjellene og fjorden fra soveromsvinduene sine, uttaler Rebecka Eidenert, administrerende direktør i Studentbostäder i Norden, i en pressemelding.

Arctic Securities, Advokatfirmaet Thommessen og EY har vært rådgiverne til Studentbostäder i Norden i forbindelse med transaksjonen.

Selskapets første kjøp i Norge ble offentliggjort i september, og omfattet 99 studentleiligheter ved Pilot Flight Academy Torp Sandefjord.

Børsnoterte AB Fastator og SBB (Samhällsbyggnadsbolaget i Norden) er de to største aksjonærene i Studentbostäder i Norden.

Powered by Labrador CMS