Utvikling:

NÆR 100: Smørvika får nær 100 boliger, nå er entreprisen for leilighetene i det røde feltet signert. Rekkehusene til venstre er allerede underveis.
NÆR 100: Smørvika får nær 100 boliger, nå er entreprisen for leilighetene i det røde feltet signert. Rekkehusene til venstre er allerede underveis.

Bygger leiligheter for 240 mill.

Sulland Eiendom og Nordbo Mjøsa har inngått kontrakt med Betonmast Innlandet om å bygge 74 leiligheter.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektet som skal bygges halvannen mil sør fort Gjøvik består av fem lavblokker og tre terrassehus, delvis med parkeringskjeller. Anslått areal er 10.300 kvadratmeter og avtalen har en samlet verdi på ca. 240 millioner kroner eksklusive moms, ifølge en pressemelding.

- Det er lenge siden det ble gjort slike investeringer i vårt nærområde på Kapp i Østre Toten, sier daglig leder Ståle Kværndal i Betonmast Innlandet.

- Da starter vi utbyggingen av hus og leiligheter som jeg vet mange har ventet på. I all beskjedenhet må vi kunne hevde at dette er indrefileten av utbyggingsområder på Østre Toten. Alle boenheter har utsikt mot Mjøsa, sier sier styreleder Arvid Sulland i Sulland Eiendom.

Totalt opp mot 100 boliger

Utviklerne har brukt tre år på planarbeid og utvikling av infrastruktur. Det tenker både salg og leie eller leie for eie-løsninger på deler av området. Byggestart er første halvår 2022, og prosjektet skal stå ferdig i løpet av andre halvår 2024.

Ferdig utviklet kommer Smørvika til å få ca. 80-100 nye boenheter, fordelt på eneboligtomter, rekkehus, kjedede eneboliger, lave blokker og terasseleiligheter. Blant annet selger de nå de første boligene som består av rekkehus fra 7 til 7,5 millioner kroner for rundt 130 kvadratmeter.

Sulland er et av Norges største privateide bilkonserner. Sulland Eiendom er en del av dette konsernet og har stått for store eiendomsinvesteringer de seneste årene.

Nordbo Mjøsa på Gjøvik eies av det Raufoss-registrerte familieselskapet Bjørnebo Invest med Bjørn Ingar Fuglerud i spissen.

Powered by Labrador CMS