TAR KONTROLLEN: Rutger Arnhult tar CEO-jobben i Castellum, som er storeier i Entra.
TAR KONTROLLEN: Rutger Arnhult tar CEO-jobben i Castellum, som er storeier i Entra.

Storeieren tar grep og setter seg selv i sjefsstolen

Castellums CEO Biljana Pehrsson fikk bare 33 dager i sjefsstolen i fusjonerte Catellum/Kungsleden før uenighet med styret sendte storeier Rutger Arnhult inn i toppjobben.

Publisert Sist oppdatert

Det var mandag kveld at Castellum sendte den dramatiske børsmeldingen om lederbyttet. Styret har ikke klart å bli enig med CEO Biljana Pehrsson om hvordan man skal sikre en vellykket integrering av Castellum med Kungsleden, og dermed slutter Pehrsson og blir erstattet av storeier Rutger Arnhult som sjef i selskapet. Castellum forsøkte å kjøpe Entra for ett år siden, og er med ca. 30 prosent av aksjene selskapets nest største aksjonær.

– Biljana Pehrsson har over tid utviklet Kungsleden til et sterkt selskap som passer godt sammen med Castellum. Men styret og CEO Biljana Pehrsson har ikke klart å bli enige om strategien for hvordan selskapet skal bli Nordens ledende eiendomsselskap med fokus på de mest interessante vekstregionene. Styret har derfor utnevnt Ruther Arnhult som CEO med umiddelbar effekt. Vi er sikre på at Rutger vil lede Castellum og integrasjonen med et fokus på hva som er best for alle stakeholders. Hans oppgave blir nå å skape en stabil og lønnsom plattform for Castelums fortsatte vekstreise, sier styreleder Per Berggren i Castellum.

– Castellum er i dag en av Nordens ledende eiendomsselskaper med tilstedeværelse i de mest interessante vekstregionene. Jeg er takknemlig for tilliten jeg har fått av styret og ser frem til å jobbe sammen med alle de ansatte og ved en vellykket integrasjon styrke Castellums konkurransekraft i eiendomsmarkedet, både finansielt og operasjonelt, sier Rutger Arnhult.

Biljana Pehrsson fikk bare 33 dager i sjedsstolen i den svenske eiendomsgiganten etter fusjonen mellom Kungsleden og Castellum.

Powered by Labrador CMS