Den nye sjefen i Selvaag Bolig, Rolf Thorsen, er fornøyd med resultatene for andre kvartal.
Den nye sjefen i Selvaag Bolig, Rolf Thorsen, er fornøyd med resultatene for andre kvartal.

Sterkt fra Selvaag Bolig

Selvaag Bolig økte omsetningen med 20 prosent i andre kvartal og tjente 274 millioner kroner før skatt.

Publisert Sist oppdatert

– På grunn av gode resultater og fremtidsutsikter har styret besluttet å betale ut et utbytte på 2 kroner for første halvår 2019, sier administrerende direktør Rolf Thorsen.

Han har akkurat lagt frem en omsetning (IFRS) på 1,035 milliarder kroner i andre kvartal og et driftsresultat før avskrivninger på 282 millioner kroner. Resultat før skatt var 274,9 millioner kroner.

Etter regnskapstandarden NGAAP, omsatte Selvaag Bolig for 867,6 millioner kroner. Drisftresultat før avskrivninger var 211,4 millioner kroner. NGAAP gir en løpende avregning hvor man i tallene tar hensyn til salgsgraden og produksjonen i prosjektene. NGAAP gir dermed et bedre bilde på den reelle verdiskapningen i boligutviklere enn IFRS, som er inntektsføring av boliger som er overlevert kunden.

Selvaag Bolig hadde ved utgangen av kvartalet 1538 boliger under bygging med en salgsverdi på 7 milliarder kroner. Selskapet har solgt 71 prosent av disse boligene.

– Dette er boliger som skal overleveres i løpet av de tre neste årene. Vi har også tro på et stabilt og godt marked fremover. Etterspørselen er god i alle våre prosjekter, spesielt i Stor-Oslo, sier Thorsen.