SLUTT: Mange ansatte i denne kjeden må gå fra jobben sin i høst.
SLUTT: Mange ansatte i denne kjeden må gå fra jobben sin i høst.

Sparker 1.000 ansatte etter korona

Krisen har rammet kjeden så hardt at økonomien tvinger dem til å si opp folk.

Publisert

Scandic Norge er i en svært krevende situasjon grunnet koronakrisen og nedbemanner nå med om lag 1000 årsverk. De seneste månedene har de fleste hotellene vært helt eller delvis stengt, ifølge en pressemelding.

Når hotellene nå gjenåpnes forventer kjeden en gradvis vekst i etterspørselen, men går som andre aktører en krevende økonomisk tid i møte.

LES OGSÅ: Lever godt i et trått marked

- Som en følge av den økonomiske situasjonen og bortfall av arbeidsoppgaver, har vi besluttet å nedbemanne med om lag 1000 årsverk. Vi er hardt rammet av koronakrisen og det er helt nødvendig å tilpasse virksomheten til den nye hverdagen, sier fungerende administrerende direktør Asle Prestegard.

Nedbemanningsprosessen starter i august og får konsekvenser for flere deler av virksomheten. Prestegard håper politikerne fortsetter å vise handlekraft, og at reiselivsbransjen får nødvendig hjelp i tiden som kommer.

LES OGSÅ: Markedet flommer over av hoteller

- Vi er takknemlige for støtten som har hjulpet oss å dekke noen av våre faste og uunngåelige utgifter. Nå vil det blant annet være viktig at myndighetene fortsetter med støtteordninger og kommer med lettelser i midlertidige restriksjoner, slik at vi kan ta oss gjennom krisen og beholde så mange medarbeidere som mulig, understreker han.